A Kassen skaber bronzeskulptur i Køge Havn

A Kassen skaber bronzeskulptur i Køge Havn

Kunstnergruppen A Kassen hælder små mængder flydende bronze i havnebassinet ved Aarhus Havn under skabelsen af værket Poseidon i 2016. Foto: A Kassen

Program
28 jan kl 14
KØS (mødested)
Nørregade 29
4600 Køge

Lørdag den 28. januar vil kunstnergruppen A Kassen påbegynde et nyt værk ved at hælde flydende bronze i Køge Havn. Værket bliver herefter skabt med hjælp fra KØS’ publikum for til sidst at munde ud i en bronzeskulptur, der opsættes på museets forplads til sommer.

Den internationalt anerkendte kunstnergruppe A Kassen vil skabe et nyt værk specifikt til KØS Museum for kunst i det offentlige rum og Køge.

Værket tager sin begyndelse, når kunstnerne hælder 1000 grader varmt, flydende bronze i Køge Havn. I mødet med det iskolde vand vil bronzen øjeblikkeligt omdannes til mange, tilfældigt formede figurer.

Lørdag den 28. januar sættes værket i gang – dels på KØS og ved Køge Havn. Indledningsvis vil der være taler af Christine Buhl Andersen, der er direktør på KØS, og filosof Anders Fogh Jensen. Herefter går turen ned til Køge Havn, hvor man kan se værket blive til, når det flydende bronze rammer havnevandet.

Senere i processen udvælger kunstnergruppen seks figurer, som siden forstørres til modeller og udstilles på museet. Her kan publikum tage del i processen og komme med deres input til kunstnerne om hvilken af de 6 udvalgte modeller, de synes skal støbes i bronze og udstilles på KØS’ forplads fra sommeren 2017.

Kilde: KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Om A Kassen
Kunstnergruppen A Kassen mødte hinanden på Det Kgl. Danske Kunstakademi og blev dannet i 2004. Gruppen består af Christian Bretton-Meyer, Morten Steen Hebsgaard, Søren Petersen og Tommy Petersen. De har udstillet vidt og bredt med solo- og gruppeudstillinger på flere store museer i USA, Europa og Danmark.

Program
28 jan kl 14
KØS (mødested)
Nørregade 29
4600 Køge

Del artiklen

'A Kassen skaber bronzeskulptur i Køge Havn'

Facebook