80 kunstnere camperer på Glyptoteket

80 kunstnere camperer på Glyptoteket

Ny Carlsberg Glyptotek. Foto: Kim Nilsson

I en uge i slutningen af november indtager mere end 80 kunstnere fra ind- og udland Glyptoteket med projektet FACE THE PAST, som er første del af det to-årige tværkunstneriske projekt TRAVERS.

Ugens program rammesættes af en række værter bestående af både danske og internationale kunstnere, som alle arbejder på lige fod med de 80 kunstnere, der via et open call er blevet udvalgt til at deltage i opholdet. De udvalgte kunstnere har hver indsendt et ufærdigt værk, som af den ene eller anden grund ikke har skrevet historie endnu. I løbet af ugen udvikles og blandes disse ufærdige værker i en dialog med Glyptotekets samling for at skabe et øjebliksbillede af mødet mellem nutidens og fortidens fortællinger.

Sideløbende med kunstnernes processer præsenteres et offentligt program, hvor publikum bl.a. kan opleve internationale hovednavne som professor og forfatter Mary Beard og den argentinske film- og teaterinstruktør Lola Arias i samspil med danske kendisser som tv-vært Ane Cortzen og journalist Mads Brügger.

Ugen afrundes lørdag den 1. december med opførelsen af det kollektive vandringsværk How did you end up here?, som er skabt specielt til lejligheden af de to TRAVERS-værter instruktør Tue Biering og dramaturg Aljoscha Begrich. Værket bliver opført i Glyptotekets festsal som optakt til den performative udstilling NOW – We Are History, der giver et indblik i de fortællinger, som er opstået de 80 kunstnere imellem på Glyptoteket.

Se det fulde program her

Kilde: TRAVERS

Del artiklen

'80 kunstnere camperer på Glyptoteket'

Facebook