1,9 millioner kr. til indkøb af samtidskunst

1,9 millioner kr. til indkøb af samtidskunst

Kim Richard Adler Mejdahl: Hour of Moth, Etude no. II (video still), 2020.

Med et mål om at styrke museernes samling af yngre billedkunstnere mellem 25-45 år har 15. Juni Fonden fordelt 1,9 mio. kr. til en række danske museer – øremærket til indkøb af dansk samtidskunst.

Op til 150.000 kr. er uddelt til en række af danske kunstmuseer fra fondens særlige indkøbspulje, som i det seneste år har støttet museer og kunstnere under COVID 19-pandemiens nedlukning af kunstlivet. Dette er den anden bevilgningsrunde, som samlet løber op i 6,8 mio kr. i uddelinger under pandemien.

Museet for Samtidskunst er ét af de museer der har modtaget midler til indkøb. Dem har de omsat til to værker af Kim Richard Adler Mejdahl. Omkring nyerhvervelserne udtaler museets direktør Birgitte Kirkhoff Eriksen:

”Vi er så begejstrede over Kim Mejdahls værker og taknemlige for, at vi nu kan erhverve to hovedværker fra hans udstilling “Liljegrotten” på Overgaden. Museet for Samtidskunst har et stort lydarkiv og har gennem alle årene haft særligt fokus på kunstnere, der arbejder med musik og lyd. Det smukke, interaktive strengeinstrument og filmen er virkelig væsentlige tilføjelser til vores samling.”

I samme forbindelse udtaler kunstneren selv:

“Hvad skal jeg sige… Boller fra Kohberg? Jeg er bare så lykkelig for, at Museet for Samtidskunst vil inkludere noget af mit arbejde i deres arkiv. Det er simpelthen tre gaver samlet i én: Ikke mindst får jeg plejet min indre narcissist, men jeg slipper samtidig for at skulle proppe mit overfyldte kirkegård af et kælderrum med endnu flere kunstværker. Og med lidt mønter i lommen kan jeg udsætte mit arbejde i Netto med nogle måneder endnu. Kunstnerlivet KAN faktisk være skønt! Tak!”

Værkerne bestilles/købes i 2021 og leveres senest den 31.12.21. Fonden forventer, at værkerne fremadrettet indgår i museernes samlinger.

Om 15. Juni Fonden:
15. Juni Fonden er stiftet af Lise og Valdemar Kähler i 1991. Fondens formål omfatter blandt andet kunst og kultur.

Del artiklen

'1,9 millioner kr. til indkøb af samtidskunst'

Facebook