Udstillingsstedet Spanien 19C

Marina Schulze: Painted Room. Pressefoto

Udstillingsstedet Spanien 19C er et nonprofit kunstnerstyret udstillingssted i Århus, der viser samtidskunst af høj kvalitet. Udstillingsstedet har eksisteret siden 1998 og arrangerer i gennemsnit 6 til 8 udstillinger af installationskunst om året, både med danske og internationale kunstnere.

Udstillingsstedet Spanien 19C´s beliggenhed og indretning lægger op til afsøgende produktioner på stedet og i rummet. Stedet er således en katalysator for eksperimenterende og stedspecifik kunst, men også for performance og avantgardistiske lydbilleder. Dette har betydet, at det ofte er nye tiltag og retninger, der vises her, endnu før de rammer den mere etablerede kunstscene.

Udstillingsrummet er i sig selv en udfordring, der stiller krav til kunstneren om indlevelse og nytænkning, men samtidig en mulighed for eksperimenter, der ikke kan lade sig gøre andre steder. Med disse begrundelser er det vigtigt for Spanien 19C at fungere som formidler af afsøgende, stedspecifik kunst, der ikke nødvendigvis kan genskabes, og at give denne kunstform et sted at udfolde sig.

Spanien 19C er ikke alene et udstillingsrum, det er en platform for nye tiltag, et rum for mødet mellem subkulturen og det etablerede kunstmiljø. Det er vores mål at give kunstnere mulighed for at mødes til diskussion og udveksling af tanker og idéer på tværs af faggrænser og positioner, og dermed bidrage til et levende og engageret kunstmiljø.

Kilde: Udstilingsstedet Spanien19C

Udstillingsstedet Spanien 19C

Kalkværksvej 5A
8000 Aarhus C

Kontakt

+45 22308459

Tor-søn 13-17

Del

'Udstillingsstedet Spanien 19C'

Facebook