Sophienholm Kunsthal

Hovedbygningen på Sophienholm. Pressefoto

I Sophienholms hovedbygning kan man opleve kunstudstillinger året rundt.

Der sættes fokus på relevante temaer og vises separatudstillinger med markante kunstnere, og der arrangeres aktuelle, kunsthistoriske udstillinger.

Sophienholms oprindelige bygning er opført i 1768 af generalpostamtdirektør Theodorus Holm og opkaldt efter hans hustru Sophie Holm på et landsted udstykket fra Frederiksdal Slot.

Sit nuværende klassicistiske udseende fik bygningen i begyndelsen af 1800-tallet, da storkøbmanden Constantin Brun lod hovedbygningen ombygge og den tilhørende park nyanlægge ved den franske arkitekt Jean Jacques Ramée.

Sin egentlige blomstringstid fik stedet fra omkring 1810. Her mødtes forfattere som Baggesen, Oehlenschläger og Johan Ludvig Heiberg med andre af guldaldertidens store kunstnere, komponister og digtere fra ind- og udland. Efter familien Brun kom huset i andres eje. I perioden 1883-1963 var det i familien Allers besiddelse, og derefter overtog Lyngby-Taarbæk Kommune ejendommen. Hovedbygningen benyttes i dag til kunstudstillinger året rundt – i respekt for datidens kulturelle aktiviteter på stedet.

Kilde: Sophienholm Kunsthal

Sophienholm Kunsthal

Nybrovej 401
2800 Kgs. Lyngby

Kontakt

+45 45976500

Tir-søn 11-17
Tor 11-20

Parken er åben til kl. 21

T.o.m 31 juli: fremvisning af gyldig coronatest eller pas.

Entré til udstillinger
Under 16 år: Gratis entré

Del

'Sophienholm Kunsthal'

Facebook