Rønnebæksholm

Rønnebæksholm. Pressefoto

Rønnebæksholm danner ramme om skiftende kunstudstillinger, hvor samtidskunsten udfordrer og udfordres af historien. Udstillingerne veksler mellem soloudstillinger med toneangivende kunstnere, tematiske udstillinger og udstillinger, hvor en historisk periode eller kunstner sættes i spil i forhold til samtiden.

Udover kunstudstillinger – kernen i herregårdens mange aktiviteter – bliver der afholdt koncerter, foredrag, undervisning og andre kulturelle arrangementer, som alle tager udgangspunkt i Rønnebæksholms historie og fortælling.

Den store, hvide herregård er omringet af en idyllisk park og Herregårdshaven, som er en køkkenhave efter fransk model. I sommerhalvåret danner parken ramme om begivenheder som Havemarkedet og Sankt Hans. Både parken og Herregårdshaven er altid åben og med fri adgang.

Rønnebæksholm omtales første gang i de skriftlige kilder i 1321, men herregården har siden da ændret udseende og funktion mange gange. Ifølge myter er hovedbygningens placering omgærdet af mystik og officielle kilder fortæller, at Danmarks første krudtmølle blev anlagt på Rønnebæksholms jorde i 1513. Rønnebæksholms historie bærer på væsentlige bidrag til kvindesagshistorien igennem personer som Marie Toft og Mathilde Fibiger, bøndernes gryende rettigheder, 1700-tallets propagandistiske historieskrivning, Christian II’s utopiske projekter og danner rammen om N.F.S. Grundtvigs lykkeligste år, hvor han boede på Rønnebæksholm sammen med sin hustru Marie.

I 1994 erhvervede Næstved Kommune avlsbygninger og i 1998 også hovedbygningen, der i dag rummer kunsthallens udstillinger.

Kilde: Rønnebæksholm

Rønnebæksholm

Rønnebæksholm 1
4700 Næstved

Kontakt

+45 55724724

Tor-søn og helligdage 12-17

Entré til udstillinger
Børn under 18 år og studerende: Gratis entré

Del

'Rønnebæksholm'

Facebook