Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst. Pressefoto

Besøg Museet for Samtidskunst i Roskilde og oplev den nyeste kunst. Kunsten på museet bidrager med nye udtryk og nye perspektiver på vores samtid. Indtil 6 maj udstiller kunstner og musiker Peter Voss-Knude. I maj-juni 2020 rykker museet ud af museumsbygningen og skaber udstillingen BOBLER i byrummet med værker af kunstnerfællesskabet 51Cth, performances, værker fra museets egen samling og events. BOBLER ender som en ’live’-udstilling på Roskilde Festival, hvor museet får sin egen platform i warm-up-dagene. Fra 1 juli og sommeren over har museet åben igen og viser værker fra samlingen.

Museets historie
Roskilde blev i 1985 vendt på hovedet under Festival of Fantastics, hvor danske og internationale Fluxus-kunstnere lavede performances i hele byen. Festival of Fantastics blev impulsen, der ledte til, at Museet for Samtidskunst i 1991 kunne slå dørene op som Danmarks eneste museum dedikeret til samtidskunst. Siden da har museet indsamlet og udstillet kunst, der krydser grænserne mellem billedkunst, musik, performance og litteratur. Museet for Samtidskunst er placeret i Det Gule Palæ i Roskilde bymidte. Bygningen er opført i 1733 af arkitekt Lauritz de Thurah. Palæet er et firfløjet barokanlæg, som blev brugt til opholdsted af de kongelige, når de deltog i ceremonier i Roskilde Domkirke. Gennem tiden har Museet for Samtidskunst stået bag en række kunstudstillinger, events og performancefestivaler både inden og uden for museets mure.

Forskning, formidling og bevaring
Museet forsker i samtidskunsten og de nyeste kunstformers formidling og bevaring og har en samling af dansk og international kunst. Samlingen udbygges løbende med nye værker skabt inden for de sidste 25 år. Museet for Samtidskunst er en selvejende institution, der drives med tilskud fra Staten og Roskilde Kommune samt tilskud fra private fonde.

Kilde: Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst

Bagtæppet 10
4000 Roskilde

Kontakt

+45 4631 6570

Tir-fre 12-17
Ons 12-20
Lør-søn 11-16

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Del

'Museet for Samtidskunst'

Facebook