Kunsthal Aarhus

Kunsthal Aarhus. Foto: Malte Riis.

Kunsthal Aarhus er et moderne og innovativt udstillingscenter for samtidskunst med fokus på den nye og eksperimenterende kunst. Udstillingsstedet bestiller nye værker, producerer og præsenterer kunst på internationalt niveau. Kunsthal Aarhus viser kunst i en bred kontekst, hvor kunsten relaterer sig til andre felter, der forholder sig til menneskers hverdagsliv, andre discipliner og til en bred gruppe af samfundet som en del af en bæredygtig tilgang.

Kunsten henvender sig til et lokalt, regionalt og internationalt publikum, og det er kunsthallens ønske at skabe en forskningsbaseret, deltagende, samarbejdende og tværfaglig platform for kunstneriske eksperimenter og kritisk engagement.

Kunsthal Aarhus blev grundlagt i 1917 på initiativ af bestyrelsen for Århus Kunstforening. Missionen var at udbrede og promovere kendskabet til “de skønne kunstarter”. Kunsthal Aarhus er en af de ældste kunsthaller i Europa, og i dag har museet over 1000 kvadratmeters udstillingsrum. Kunsthallen stræber efter at være en inkluderende, transparent, dynamisk og fleksibel institution, som støtter kulturdyrkelsen og værdsætter en mangeartet tilgang til kunst.

Kunsthal Aarhus har i maj 2017 åbnet Aarhus Kunsthal Skulpturpark med siddeinstallationer af de kendte franske designere Ronan & Erwan Bouroullec. Aarhus Kunsthal Skulpturpark udstiller løbende forskellige udendørs installationer, både permanent og midlertidigt.

Kilde: Kunsthal Aarhus

Kunsthal Aarhus

J.M. Mørks Gade 13
8000 Aarhus C

Kontakt

+45 86206050

Tir-søn 11-17
Ons 11-20

Gratis entré

Del

'Kunsthal Aarhus'

Facebook