Huset for Kunst og Design

Huset for Kunst og Design. Pressefoto.

Huset for Kunst og Design – det tidligere Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet – hører nu under Dansk Talentakademis linje for Kunst & Design.

Huset er et udstillings-, formidlings-, produktions- og videncenter for ny kunst og design. Huset er et åbent og levende sted, der arbejder for mødet mellem de professionelle kunstnere/designere og det yngre kreative vækstlag i Holstebro. Bygningen huser foruden de ca. 400 kvm. udstillingsrum, også undervisnings- og workshoplokaler tilknyttet Dansk Talentakademis Kunst & Design elever. HFKD står for en række udstillinger og events, Blandt andet et udstillingsprogram kurateret af billedkunstner/kurator Anna Bak med udgangspunkt i yngre danske samtidskunstnere. Dette program knytter sig også til undervisningen på Dansk Talentakademi, i form at formidling, artist-talk og workshops med de udstillende kunstnere. Udstillingsprogrammet fortsætter frem til og med 2020 og er støttet af Statens Kunstfond, Den Obelske Familiefond, Færch Fonden, Dansk talentakademi og Holstebro Kommune.

Foruden Husets egne udstillinger arrangeres der også udstillinger af Holstebro Kunstforening og Vestjyske Kunstnere.

Det tidligere Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet, der ligger i umiddelbar tilknytning til Nørrelandskirken, blev opført i 1971 som en selvstændig afdeling af Holstebro Kunstmuseum. Bygningen er tegnet af arkitektparret Johannes og Inger Exner.

Kilde: Huset for Kunst og Design

Huset for Kunst og Design

Nørrebrogade 1
7500 Holstebro

Fre-søn: 12-16

Gratis entré.

Del

'Huset for Kunst og Design'

Facebook