Holstebro Kunstmuseum

Holstebro Kunstmuseum. Foto: Guldager

Holstebro Kunstmuseum viser dansk kunst, international kunst og kunsthåndværk fra det 20. århundrede samt vigtige tendenser i samtidskunsten. Desuden rummer museet samlinger af traditionel kunst fra ikke-vestlige kulturer.

Blandt museets hovedattraktioner er den folkekære Heerup og andre Cobra-kunstnere, John Olsens forunderlige ’Undrekammer’ og en forrygende samling værker af Tal R. Desuden rummer samlingen grafik af bl.a. Picasso og Giacometti.

Museet samler på få kunstnere, der til gengæld samles retrospektivt og vises med mange værker. Kunstnerne præsenteres tematisk og gerne sammen med kunst fra fremmede verdensdele. Museet fortæller således om kunst som et universelt fænomen, hvor kunsten er udtryk for en levende tradition med fælles værdier på tværs af tid og kultur.

Hvert år arrangerer museet desuden udstillinger med dansk og international samtidskunst.

Museet har til huse i et stort og markant museumskompleks, der forener gammelt og nyt. Det består af en herskabsvilla fra 1906 og et moderne museumsbyggeri fra 1981 udvidet med Færchfløjen i 2011 –  begge tegnet af arkitekt Hanne Kjærholm og med møbler af Poul Kjærholm.

Kilde: Holstebro Kunstmuseum

Holstebro Kunstmuseum

Museumsvej 2A
7500 Holstebro

Kontakt

+45 97424518

Tir-søn kl. 11-17

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Del

'Holstebro Kunstmuseum'

Facebook