Galleri Image

Galleri Image. Foto: Calé

Galleri Image er en ikke-kommerciel kunsthal for fotobaseret kunst. Det blev stiftet i Aarhus i 1977 som Nordens første fotogalleri og var igennem flere år det eneste af sin art i Danmark. Galleriet er bygget på en ambition om at udbrede kendskabet til fotografi, video- og installationskunst. Vi viser årligt seks til otte udstillinger og har haft udstillinger med verdensnavne som Diane Arbus, Duane Michaels, August Sander, Imogen Cunningham, Christer Strömholm, Allen Ginsberg, Joan Fontcuberta, Martin Parr, Carlos Garaicoa, Wang Ningde, Mario Cravo Neto, Kyungwoo Chun, Amy Stein og Katarzyna Kozyra.

I forbindelse med galleriets skiftende udstillinger afholdes flere gange årligt seminarer, som knytter sig til de aktuelle udstillingers tematik, med deltagelse af kunstnere og relevante oplægsholdere fra hele verden. Udover at præsentere udstillinger af anerkendte kunstnere, er det vores målsætning at støtte nye talenter. Som en del af vores arbejde med at støtte unge talenter og i ønsket om at bidrage til byens internationale miljø, har vi gennem de seneste år arrangeret en række residency besøg for udenlandske kunstnere.

Vi samarbejder både med nationale og internationale kuratorer samt kunst- og kulturinstitutioner, og deltager på internationale festivaler. De seneste år har vi kurateret internationale vandreudstillinger i Asien, bl.a. i Kina, Korea og Indien, såvel som i adskillige Europæiske lande. Vi tager derudover aktivt del i Nordic Photography Network med vores søsterinstitutioner i Island, Finland, Norge og Sverige.

Galleri Image har siden 2014 årligt afholdt Photobook Week Aarhus i samarbejde med Arkitektskolen Aarhus. Programmet til Photobook Week Aarhus repræsenterer en undersøgelse af fotobogens rolle og udvikling som kunstnerisk medium.

Kilde: Galleri Image

Galleri Image

Vestergade 29
8000 Aarhus C

Kontakt

+45 86202429

Tir-søn 13-17

Gratis entré

Del

'Galleri Image'

Facebook