ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum. Foto: Anders Trærup

ARoS er med sine 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager ét af Nordeuropas største kunstmuseer. Hvert år modtager ARoS omkring én million besøgende, hvilket gør det til det mest besøgte kunstmuseum i Skandinavien.

ARoS’ ambition er at blive blandt de 20 væsentligste kunstmuseer i verden. Dette skal ske ved at gøre tingene på nye og utraditionelle måder, hvor museet blandt andet spiller sammen med det omgivende samfund.

Derudover har ARoS etableret ARoS Triennial, der løb af stablen første gang i 2017, dedikeret en hel etage til formidlingscentret ARoS Public og har planer om at udvide museet, så der er plads til flere mennesker og mere kunst.

ARoS har fire store særgallerier, et ARoS Focus-galleri og en etage med installationskunst. I hvert galleri præsenterer ARoS kunst fra museets samling eller af nationale og internationale kunstnere som for eksempel Grayson Perry, Robert Mapplethorpe, Joana Vasconcelos, Bill Viola, Olafur Eliasson, Paul McCarthy, Shirin Neshat, Lucian Freud og Francis Bacon.

Et mentalt fitnesscenter
ARoS er et perfekt sted til socialt samvær. Det er et sted, hvor publikum får nye perspektiver og rum til at udvide horisonten. I alt, hvad ARoS gør, ønsker museet at fremstå med appel, relevans og integritet. Derfor er ARoS et fantastisk univers for både hjerte og hjerne. At se på kunst er nemlig som at stå på en trampolin. Man er nødt til at bevæge sig for at få noget ud af det, og efter et stykke tid vil man hoppe højere og se mere af verden. Det er, hvad kunst handler om på ARoS. Det er mental fitness.

Kilde: ARoS Aarhus Kunstmuseum

ARoS Aarhus Kunstmuseum

Aros Allé 2
8000 Aarhus C

Kontakt

+45 87306600

Tir-fre 10-21
Lør-søn 10-17

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Del

'ARoS Aarhus Kunstmuseum'

Facebook