ARKEN Museum for Moderne Kunst

ARKEN Museum for Moderne Kunst. Foto: Henrik Jauert

20 kilometer syd for København ligger ARKEN Museum for Moderne Kunst. Her finder man en permanent samling bestående af dansk, nordisk og international kunst fra 1990 og frem. Museet viser skiftende særudstillinger, der både præsenterer nye, unge talenter og de største modernistiske kunstnere.

ARKENs samling indeholder flere end 400 værker, og to røde tråde løber igennem samlingen. Den ene er kunst, der handler om det moderne menneskes eksistens. Den anden linie fokuserer på den kunst, der gennem nye former, materialer og medier handler om selve kunstbegrebet.

Internationale kunstnere som Damien Hirst, Anselm Reyle og Ai Weiwei samt danske og nordiske kunstnere som Olafur Eliasson, Elmgreen og Dragset, Jeppe Hein og Tal R er alle rigt repræsenteret på museet.

ARKEN ligger stor og monumental midt i det menneskeskabte landskab, Køge Bugt Strandpark, syd for København. ARKEN har en af Skandinaviens fineste samlinger af samtidskunst, og museets maritime arkitektur med den spidse stævn, der majestætisk stikker frem i terrænet, har vundet anerkendelse i både ind- og udland.

ARKEN blev indviet den 15. marts 1996 af Hendes Majestæt Dronning Margrethe og er et af Danmarks nyeste kunstmuseer.

Kilde: ARKEN Museum for Moderne Kunst

ARKEN Museum for Moderne Kunst

Skovvej 100
2635 Ishøj

Kontakt

+45 43540222

Tir-søn 10-17
Ons 10-21

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Del

'ARKEN Museum for Moderne Kunst'

Facebook