Superflex

Kunstnergruppen Superflex består af Rasmus Nielsen, Jakob Fenger og Bjørnstjerne Reuter Christiansen. Deres projekter og installationer har de seneste år vakt stor opmærksomhed i både ind- og udland.Læs flere

Info

Superflex

Baggrund

Superflex blev dannet i 1993 og består af Rasmus Nielsen (f. 1969), Jakob Fenger (f. 1968) og Bjørnstjerne Reuter Christiansen (f. 1969).

Alle tre kunstnere dimitterede fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1999-2000.

Bor og arbejder i København.

Primære medier

Installation, udsmykning af byrum, performance, samfundspolitisk kunst

Website

I kunstens navn har kunstnergruppen Superflex oversvømmet en McDonald’s, skabt en læskedrik og brændt en bil af. Superflex er aktuel med en soloudstilling på Musée d’Art Moderne – St-Etienne i Frankrig.

Superflex beskriver deres kunstværker som Tools – værktøjer og redskaber, der forholder sig til den aktuelle virkelighed vi lever i og som tit engagerer sig direkte i sociale og politiske situationer. Kunstnertrioens værkpraksis spænder vidt fra blandt andet biogasanlæg, øl og sodavand til film og installationer.

Som kunstnergruppe skaber Superflex redskaber og interventioner, der kommenterer på og griber aktivt ind i sociale, økonomiske og politiske strukturer. Kunst skal, i Superflex’ optik, fungere som et redskab, som ikke blot påpeger problemstillinger, men også skaber reelle alternativer til den virkelighed, den gør oprør mod.

Superflex er kendt for værker, som først og fremmest gør sig gældende uden for kunstrummet, hvor det fungerer som fysisk og social ramme og afsæt for konkret brug.

Del profilen

'Superflex'

Facebook