Louise Haugaard Jørgensen

Louise Haugaard Jørgensen arbejder med mange medier, og hendes værker tæller både installationer, performance, tekster, tegning mm. Ofte sat sammen i et større udstillingsdesign. Hendes virke er en kunstnerisk og filosofisk undersøgelse af grænserne mellem menneske, objekt og verden, og hendes værker er præget af en stor poetisk og filosofisk tyngde.Læs flere

Info

Louise Haugaard Jørgensen. I performancen Højthængende sanser børster verden, smid ikke opfejet ud, 2017. Foto: Julie Stavad

Baggrund

Louise Haugaad Jørgensen er født i Aarhus i 1988. Hun bor og arbejder i København.
Hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi 2009-2014 og har været på udveksling på Kunstakademiet i Trondheim i 2012.

Primære medier

Tegning, skulptur, installation, performance og tekst

Website

Louise Haugaard Jørgensen mixer ofte medier og udtryksformer i hendes værker, der fremstår gennemarbejde og tankevækkende. Hendes virke er en kunstnerisk og filosofisk undersøgelse af grænserne mellem menneske, objekt og verden. Et gennemgående tema er menneskelig bevidsthed overfor ”tingslig” bevidsthed, og filosofiske tankeeksperimenter om computeren og kunstig intelligens går igen i hendes arbejde. Værkerne er præget af en stor poetisk og filosofisk tyngde, og der ligger meget research og dybere mening bag.

Haugaard Jørgensen er en alsidig kunstner, der arbejder med mange medier, og hendes værker tæller både installationer, performance, tekster, tegning mm. Ofte sat sammen i et større udstillingsdesign. Dette er tilfældet med soloudstillingen Det Kinesiske Rum, Antikmuseet, 2016. I denne total-installation bruger Haugaard Jørgensen et filosofisk tankeeksperiment som afsæt til en undersøgelse af museers samlings- og udstillingspraksis.

Huagaard Jørgensen fik i 2017 arbejdslegat fra Statens Kunstfond samt værkstøttte til 3 projekter. I 2016 fik hun arbejdslegat fra Den Hielmstierne-Rosencroneske stiftelse.

Del profilen

'Louise Haugaard Jørgensen'

Facebook