Vinter 2020
14 nov 202019 dec 2020

Vinter 2020 er en gruppeudstilling, hvor nogle af galleriets faste kunstnere udstiller sammen med en håndfuld nye kunstnere. Fælles for dem er, at de arbejder med den abstrakte kunst. Nogle tager afsæt i den virkelige verden, mens andre arbejder på det formelle plan. På udstillingen vises maleri, skulptur, vægobjekter, keramiske objekter og akvarel. Der vil være ferniseringer både fredag den 13. november kl. 15-19 og lørdag den 14. november kl. 11-15.

Nanna Riis Andersen: Uden titel, 2019. Pressefoto.

Nanna Riis Andersen arbejder med tegning, hvor det formelle udgangspunkt er kroppens organiske strukturer, som der zoomes ind på i en række farvemættede værker. Også hos Louise Sparre er det kroppens byggesten, der er udgangspunktet. Hendes minimalistiske vægelementer med træ og silke mimer cellers strukturer. Anne Marie Ploug er repræsenteret med en række jern-objekter, der også har et afsæt i noget levende, selvom udtrykket er fjernet fra enhver forbindelse med virkeligheden. Simon Ganshorn og Henning Schultz arbejder hver især med det abstrakte maleri. Henning Schultz destruerer egne værker og genanvender dem i nye sammenhænge. Der spor af liv på forskellig måde i hans værker. Simon Ganshorn skaber minimalistiske og abstrakte værker, med fokus på enkelhed i farve og udtryk men med flere lag af materiale og spor af processen i værkerne.

Hos Katrine Hvid, Simon Lindhardt, Kristian Jon Larsen og Astrid Marie Christiansen er det abstrakte og formelle formsprog omdrejningspunktet. Katrine Hvid arbejder med cirkler, ikke de strengt geometriske, men de lidt skæve og ujævne runde former med masser af liv. Også Kristian Jon Larsens vægobjekter er enkle geometriske former, hvor træ og keramik spiller sammen og skaber dynamik og stoflighed. Simon Lindhardt arbejder i sine malerier i et stringent formsprog, hvor linjer og skygger leger med øjet, der ser, og åbner på den måde værket op mod beskueren. Maleriet bliver også udfordret af Astrid Marie Christiansen. Hendes abstrakte og farvestærke værker bliver til skulpturelle objekter, der inddraget rummet omkring dem.

Kilde: Galleri Lene Bilgrav

Galleri Lene Bilgrav

Galleri Lene Bilgrav
Vestergade 56
8000 Aarhus C

Ons-fre 12-17
Lør 11 – 15 og efter aftale

Kontakt

+45 2013 8004

Del

'Vinter 2020'

Facebook