Ung dansk fotografi ‘20
5 sep 202018 okt 2020

Anbefalet under Det skal du se! i uge 36

Fotografisk Center præsenterer den årligt tilbagevendende udstilling, Ung Dansk Fotografi. Her samles nyuddannede kunstnere i en tematisk udstilling, som viser en håndfuld facetter af, hvad der rører sig inden for dansk kunstfotografi netop nu.

Birk Thomassen: Untitled Sunbeams, 2017.

I år er det 20. gang, udstillingen afholdes, og denne gang forbindes kunstnerne gennem temaet proces. Proces kan forstås som en menneskelig og kunstnerisk proces, samt den proces vi selv påbegynder i observeringen og afkodningen af værkerne. I samarbejde med dette års gæstekurator Sarah Giersing, kurator ved Den Nationale Fotosamling på Det Kgl. Bibliotek, har Fotografisk Center inviteret syv kunstnere med forskellige uddannelser og baggrunde til at udstille: Lotte Bækgaard, Christine Clemmesen, Niels Østergaard Munk, Marie Anine Møller, Nanna Navntoft, Birk Thomassen og André Viking.

Fotografiet forbindes ofte med det flygtige og det passerende på grund af dets evne til at fastfryse et øjeblik. I denne udstilling kan man opleve, hvordan fotografiets tidslighed kan række langt ud over det momentane. Fælles for alle kunstnerne er anvendelsen af kameraet som et processuelt værktøj, som de bruger til at undersøge enten dem selv, deres omverden eller det kunstneriske medie. For dem er det at fotografere aldrig det samme som blot at trykke på udløseren i det rette sekund. Udstillingens værker strækker sig fra det dokumentariske til det abstrakte og konceptuelle. De er alle på hver deres måde resultatet af omfattende planlægning eller research.

Lotte Bækgaard har fotograferet sig selv hver dag gennem en periode på næsten to år, hvor hun indtog antidepressiv medicin. Nanna Navntoft har interviewet og portrætteret en række danskere, der lider af den psykiske lidelse tvangsoverspisning. Birk Thomassen har udforsket kulturen i det queer-miljø, han selv gennem en årrække har været del af. André Viking har opholdt sig blandt traditionelle healere i Sydafrika for at skildre deres magiske verdensopfattelse. Marie Anine Møller ser på supermarkedets forbrugsvarer, og bearbejder dem både som billeder og skulpturer til en kritik af kapitalismens værdisystem. Niels Østergaard Munk har filmet en samtale med digteren Peter Laugesen og sportskommentatoren Morten Bruun, som finurligt kredser om sport og sprog. Christine Clemmesen kreerer abstrakte opstillinger i fotostudiet, der leger med vores perception og forestillinger om, hvad et fotografi egentlig er. Det er med andre ord en broget buket af fotografiske værker, der udforsker forestillinger om så forskellige emner som sundhed, sex, værdi, magi og kunst.

Kilde: Fotografisk Center

Fotografisk Center

Staldgade 16
1699 København V

Tir-fre 12-18
Tor 12-20
Lør-søn 12-16

Entré til udstillinger

Kontakt

+45 3393 0996

Ung dansk fotografi ‘20
5 sep 202018 okt 2020

Del

'Ung dansk fotografi ‘20'

Facebook