Tinne Zenner & Eva La Cour: The visual inscription: Endangered and endangering
3 jul 20218 aug 2021

Tinne Zenner og Eva La Cour: Arctic Stations, 2020. Foto: David Stjernholm.

Anbefalet under Det skal du se! Uge 26.
Med øje for Korsørs beliggenhed ved havet, og byens historiske rolle som gateway til Nordatlanten ved Storebælt, vil Tinne Zenner & Eva La Cour skabe en stedspecifik viderebearbejdning af deres tidligere udstilling Arctic Stations, der forholder sig kritisk til Danmarks koloniale tilstedeværelse i Grønland.

Udstillingen The visual inscription: Endangered and endangering vil både bestå af helt nye og re-installerede værker, som de to billedkunstnere gentænker til Kongegaardens historiske rammer, og som alle udspringer af deres fælles research i Qeqertarsuaq, der indtil 1953 var Danmarks administrative hovedsæde for Nordgrønland.

I Tinne Zenner og Eva La Cours optik er øen med sin forskningsstation, et ionosfære-observatorium, et lokalhistorisk museum, en nedlagt kulmine, en aktiv fiskefabrik, turisme og administration et billede på, hvordan forskellige institutionelle, industrielle, videnskabelige og kommercielle praksisser er komplekst sammenspundne.

Udstillingen vil således fremstå som en undersøgelse af billedskabelse som videns-politisk instrument og som en kunstnerisk behandling af data, vidnesbyrd, minde, komposition, arkivobjekt og ekstrakt af filmsekvenser.

Værkerne er en videreudvikling af kunstnernes multifacetterede samarbejde og deres fælles billedkunstneriske fokus på Danmarks involvering i det arktiske område – navnlig manifesteret som videnskabelig praksis.

Kilde: Kunsthal Kongegaarden

Kunsthal Kongegaarden

Algade 25A, 4220 Korsør

Tir-søn 11-16, ons 11-18.

Kontakt

+45 5837 7890

Tinne Zenner & Eva La Cour: The visual inscription: Endangered and endangering
3 jul 20218 aug 2021

Del

'Tinne Zenner & Eva La Cour: The visual inscription: Endangered and endangering'

Facebook