Thomas Hirschhorn: Community of Fragments
21 apr 20216 jun 2021

 

Thomas Hirschhorn: Community of Fragments, 2021. Foto: David Stjernholm.

Anbefalet under Det skal du se! Uge 16.
Community of Fragments vil forvandle store dele af GL STRAND til et ikke-arkitektonisk rum. Udstillingen er skabt som en stedspecifik installation over to etager og forvandler hele arkitekturen i GL STRAND. Allerede fra hovedtrappen, der leder op gennem kunsthallen, vil Thomas Hirschhorn lade udstillingen overtage rummet fra gulv til loft, og vi bevæger os således rundt på destruktionens præmisser.

I sin udstilling Community of Fragments hylder den international anerkendte kunstner Thomas Hirschhorn filosofferne Antonio Gramsci og Simone Weils værker. Hver især offentliggjorde de aldrig et samlet værk, men efterlod os, ifølge Thomas Hirschhorn, med “smukke notesbøger, som i deres fragmenterede skrifter er redskaber til at rekonstruere verden”.

Thomas Hirschhorn har gennem en årrække arbejdet med ruinen som et konkret fysisk rum, og han udforsker de begreber om ødelæggelse og fiasko, der knytter sig til ruinen. Men ruinen rummer ikke blot ødelæggelse – også optimisme og håb. Ruinen giver anledning til at bygge op på ny og starte forfra. Netop den ambivalens er omdrejningspunkt for projektet, hvor kunstneren i en periode over to måneder sammen med GL STRAND inviterer alle københavnere og byens besøgende til at deltage i arbejdet med at bygge op på baggrund af det, der er revet ned.

En bemandet workshop fungerer som værksted for samtale og kunstnerisk produktion, hvor de besøgende kan bygge ud fra de materialer, som ruinen består af. Her kan man bl.a. skabe skulpturer og todimensionelle værker, der bidrager til udstillingen, men også bruge workshoppen til dialog og debat. Med udstillingen skaber Thomas Hirschhorn et kunstnerisk rum, som vi opfordres til at indtage, og gerne igen og igen.

Der er gratis adgang til udstillingen.

Kilde: Kunstforeningen GL STRAND

Kunstforeningen GL STRAND

Gl. Strand 48
1202 København K

Tir, ons, fre 11-18
Tor 11-20
Lør-søn 11-17

Entré til udstillinger
Under 16 år: Gratis entré

Kontakt

+45 3336 0260

Thomas Hirschhorn: Community of Fragments
21 apr 20216 jun 2021

Del

'Thomas Hirschhorn: Community of Fragments'

Facebook