The Log Lady: Ulla Jokisalo og Hilla Kurki
9 jun 201818 aug 2018

Hilla Kurki: Comforter. Pressefoto

Anbefalet under Det skal du se! uge 23
Finland har altid haft et særligt mellemværende med fotografiet. På Fotografisk Center er vi derfor stolte over nu at kunne præsentere en udstilling med to markante fotografer med tilknytning til den såkaldte Helsinki School, nemlig Ulla Jokisalo og Hilla Kurki.

The Log Lady – Ulla Jokisalo og Hilla Kurki i dialog er en duo-udstilling, hvor de to fotografer fra to forskellige generationer mødes i Fotografisk Centers rammer. Her får de både mulighed for at folde deres værk ud i dets egenart og samtidig indgå i en dialog omkring temaer som identitet, krop og køn. Hos begge fotografer spiller også tøj, stof og håndarbejde en særlig rolle. Det har i høj grad med en personlig historie at gøre. Hos Ulla Jokisalo (f. 1955) er det i form af udklip fra moderens internationale dameblade, erindringer og fotografier fra barndommen, mens det i Hilla Kurkis (f. 1985) tilfælde er mindet om hendes afdøde søster, som er afsæt for værkerne i serien Of Loss and Light. Begge fotografer er i øvrigt inspireret af den fransk-amerikanske billedkunstner Louise Bourgeois.

Udstillingen har lånt sin titel fra en kendt karakter i tv-serien Twin Peaks – dels fordi en vis uhjemlig stemning går igen i både tv-serien og de to fotografers billeder, og dels fordi kævle-kvindens evne til at kommunikere mellem denne og en anden verden er i tråd med balancen mellem virkelighed, erindring og forestilling i Jokisalos og Kurkis billeder.

Det er første gang, Ulla Jokisalo og Hilla Kurki udstiller solo i Danmark. Udstillingen er en del af Copenhagen Photo Festival og vises med støtte fra Finlands kulturinstitut i Danmark, Københavns Billedkunstudvalg og Statens Kunstfond.

Kilde: Fotografisk Center

Fotografisk Center

Staldgade 16
1699 København V

Tir-ons-fre 12-18, tor 12-20, lør-søn 12-16

Entré til udstillinger

Kontakt

+45 3393 0996

The Log Lady: Ulla Jokisalo og Hilla Kurki
9 jun 201818 aug 2018

Del

'The Log Lady: Ulla Jokisalo og Hilla Kurki'

Facebook