Susanne Kessler: Odissea
1 jul 20186 jan 2019

Susanne Kessler. © VG Bild-Kunst, Bonn 2018

Under sit ophold som huskunstner på Museum Kunst der Westküste i 2016 faldt kunstneren Susanne Kessler over et tegnekunstnerisk særdeles veludført grafisk arbejde i Föhr-Lexikon. Bag denne tegning gemmer der sig en spektakulær historie: Det drejer sig om en tegnet gengivelse af stålfuldriggeren „Susanna“ under omsejlingen af Kap Horn af Christian Jürgens (1875-1959). I vinteren 1905 blev tremasteren fanget i langvarige storme ved Kap Horn på vej fra Port Talbot i England med kurs mod salpeterhavnen Iquique i Chile. Gennem samfulde 100 dage, hvoraf de 80 dage var storm i styrke 10 eller mere på Beaufort-skalaen, kæmpede besætningen sig rundt om sydspidsen af Sydamerika under den i alt 190 dage lange sørejse.

„Susanna“ har helt frem til i dag beholdt to rekorder, dels for den absolut længste omsejling af Kap Horn nogensinde, dels for den længste sørejse fra Europa til Nordchile. Denne tørn tæller som en af de hårdeste, mest brutale og mest tapre sejladser i den internationale søfartshistorie.

Susanne Kessler konstruerer ud fra tegningen en udendørsinstallation på cirka 60 x 40 meter. Fæstnet til kastanjepæle flyder en bugtet korkslange på en underkonstruktion lavet af bambus. Placeret i kanten af Nordsøen vil installationen tilpasse sig de vekslende vandstande ved ebbe og flod (med forbehold for ændringer). Sideløbende viser Museum Kunst der Westküste en udstilling, der fremlægger den forberedende proces. Kunstneren præsenterer tegninger, objekter og film. Dertil kommer en tegning-i-rum, den såkaldte “Mappa Mundi“, tillige med en ruminstallation, der oversætter odysseens omflakkende rute.

Kilde: Museum Kunst der Westküste

Museum Kunst der Westküste

Hauptstraße 1
25938 Alkersum/Föhr
Tyskland

tir-søn 10-17

Entré til udstillinger
Under 18 år: gratis entré
Kunststuderende: gratis entré

Kontakt

+49 (0)4681747400

Susanne Kessler: Odissea
1 jul 20186 jan 2019

Del

'Susanne Kessler: Odissea'

Facebook