SUPERFLEX: Den Grønne Ø i Det Røde Hav
7 sep 201726 nov 2017

Anbefalet under Det skal du se! uge 36
SUPERFLEX indtager DIAS med en stedsspecifik soloudstilling dette efterår!
Stationsrummet fyldes af et nyt video- og installationsværk, Den Grønne Ø i Det Røde Hav, der fortæller en fiktiv historie om robotters rettigheder, som SUPERFLEX forestiller sig, at de så ud i 1960’ernes Vallensbæk. Herved danner den historiske, fiktive strategi om robot-rettigheder en ramme for at se ud i fremtiden og italesætte spørgsmål om kunstig intelligens, robot-rettigheder, fremtidens arbejdsforhold mm.

Superflex, Sequence Poul Hansen, 2017.

SUPERFLEX går aktivt i dialog med DIAS’ udstillingstema for 2017-18, The Machinery Series, der handler om forholdet mellem menneske og maskine samt de muligheder og udfordringer, som teknologien repræsenterer i dag. Bill Gates og den forhenværende græske finansminister, Yanis Varoufakis, diskuterer allerede ’skat eller ingen skat’ for robotter, og Europa-Parlamentet arbejder på at etablere klare love og rettigheder for robotter. Globale spørgsmål som disse undersøges i udstillingen igennem et lokalt perspektiv og skaber herved dialog mellem de nære hverdagsforhold og globale spørgsmål om teknologi, der præger den internationale socio-politiske diskurs.

SUPERFLEX er internationalt kendt for deres politiske, subversive kunstpraksis, der intervenerer i sociale, økonomiske og politiske forhold og strukturer, hvor kunsten bliver et redskab til alternativ samfundsorganisation. Gruppen er for nylig blevet kommissioneret til at udsmykke de nye metrostationer i Sydhavns-området og i samme periode, hvor SUPERFLEX kan opleves på DIAS, udstiller de i den ikoniske Turbinehal på Tate Modern.

Kilde: DIAS Digital Interactive Art Space

DIAS - Digital kunst i det offentlige rum

Vallensbæk Station
2665 Vallensbæk Strand

Åben døgnet rundt

Gratis entré

Kontakt

+45 5014 5183

SUPERFLEX: Den Grønne Ø i Det Røde Hav
7 sep 201726 nov 2017

Del

'SUPERFLEX: Den Grønne Ø i Det Røde Hav'

Facebook