Ralf Kokke
12 mar 202117 apr 2021

Ralf Kokke er født ind i en havnearbejderfamilie i Rotterdam-Zuid; et område og en kultur, der næsten fungerer som autonom enklave i den store, hollandske havneby. Hans ydmyge opvækst og havnens hårde arbejdsmiljø har i høj grad præget hans billedsprog, der bedst kan beskrives som socialrealistisk.

Ralf Kokke: Freewheeling, 2019. Pressefoto.
Ralf Kokke: Freewheeling, 2019. Pressefoto.

I Kokkes værker finder man næsten altid sammenkrøbne, firskårne, forkrøblede mennesker, hvis kroppe bærer præg af årevis af møjsommeligt slid og gentagelser. Det er den lille mand, som skildres: ham der dag ud og dag ind cykler på arbejde i al slags vejr; ham der arbejder 50 timer om ugen med tunge, livsfarlige maskiner og ryger og drikker lidt for meget; ham der får hård hud på hænderne og leddegigt og dør længe før gennemsnittet.

Men selvom Kokkes univers således kan virke barskt og trøstesløst, portrætteres hans persongalleri altid med stor kærlighed og empati. Menneskene i Ralf Kokkes malerier frister ganske vist en tilværelse nær samfundets bund, men deres blikke er altid fulde af liv og vilje, og de situationer, de fastfryses i, synes altid valgt med ømhed og omhu for netop at vise individet i det øjeblik, han eller hun træder ud af fællesskabets unisone masse og kommer til syne som selvstændigt legeme.

Ralf Kokkes Between a Rock and a Hard Place åbner begge virtuelt d. 12. marts og vil kunne opleves fysisk, så snart dette lader sig gøre.

Kilde: Hans ALf Gallery

Hans Alf Gallery

Holbergsgade 8
1057 København K

Tir-fre 13-18
Lør 12-15 og efter aftale

Gratis entré

Kontakt

+45 3316 2232

Ralf Kokke
12 mar 202117 apr 2021

Del

'Ralf Kokke'

Facebook