Peter Holst Henckel: Gensyn med Paradis
1 feb 201922 apr 2019

Anbefalet under Det skal du se! uge 5
Med soloudstillingen Gensyn med Paradis sætter billedkunstner Peter Holst Henckel (f.1966) idéen om den bedste af alle verdener under lup. I en rumlig totalinstallation skaber han forunderlige og foruroligende møder mellem liv og død, orden og kaos og skønhed og gru i Gl. Holtegaards historiske rammer.

Peter Holst Henckel: Gensyn med Danmark, 2019

Paradis er et billede på den endegyldigt gode og harmoniske verden. Holst Henckel folder begrebet ud dels som en mytisk og religiøs forestilling dels som en nutidig drøm om det gode samfund, den bæredygtige økologi og den private lykke. Som enhver utopi kalder den ophøjede og ideelle tilstand nødvendigvis på modbilleder, på spørgsmål om grænser og udelukkelse. I gensynet ligger en opfordring til at se bagom den polerede facade og få øje på – og måske diskutere – det komplekse og brutale.

Peter Holst Henckels soloudstilling Gensyn med Paradis sætter Gl. Holtegaards senbarokke anlæg i et fornyet lys, og billedkunstneren viderefører således kunsthallens bestræbelse på at lade kunsten og stedets særegne og historiske karakter spille sammen på gensidig og frugtbar vis.

Flere af udstillingens værker kommenterer derfor direkte på husets arkitektur og ånd, fx i form af nye vinduer, der giver et anderledes udsyn fra husets centrale havesal. Nogle steder føjer værkerne sig til stedets eksisterende orden, mens de andre steder modsætter sig denne og indstifter deres egen (u)orden.

Holst Henckels univers er æstetisk forførende. Visuelle virkemidler, som vi kender fra blandt andet medie- og reklameverdenen, fastholder vores opmærksomhed. Men under det poetiske ydre lurer et dobbeltsyn, der som en signatur giver Holst Henckels værker flertydige og ofte politiske og ildevarslende betydningslag.

Billedkunstnerens værker rejser eksistentielle spørgsmål, skubber til vores forestilling om verden og skaber huller i grænsefladen mellem det reelle og det imaginære – Holst Henckels rumlige totalinstallation Gensyn med Paradis på Gl. Holtegaard er på ingen måder en undtagelse.

Kilde: Gl. Holtegaard

Gl. Holtegaard

Attemosevej 170
2840 Holte

Tir-søn 12-17
Tor 12-20

Entré til udstillinger
Børn under 18: Gratis entré

Kontakt

+45 4580 0878

Peter Holst Henckel: Gensyn med Paradis
1 feb 201922 apr 2019

Del

'Peter Holst Henckel: Gensyn med Paradis'

Facebook