Peter Bonde: Unclaimed baggage will be destroyed
27 feb 20218 aug 2021

Peter Bonde: Little Finland, 2020-21. Foto: Peter Bonde.

Soloudstillingen Unclaimed Baggage Will Be Destroyed er lavet af den danske kunstner Peter Bonde (f. 1958). Her bygger Bonde bro mellem sin egen kunstneriske praksis, den lokale kontekst og hele den kunsthistorie, som han henter inspiration fra. Helt konkret går Bonde i dialog med museets arkitektur og samling gennem værker, der forgrener sig rundt i flere af museets udstillingsrum og endda hele vejen ud til Rundemosen i skoven omkring Sorø.

Lokalt er stedet kendt som Lille Finland pga. de birketræer, der vokser ned til den lille skovsø – et sted Bonde ofte besøgte under sin opvækst i byen. I Lille Finland har Bonde placeret cowboybukser i træerne, som gådefulde spor rundt om mosen. Som udstillingstitlen antyder, kredser Unclaimed Baggage Will Be Destroyed om alle de ting – genstande, værker og tankegods – der samles op gennem et liv og et kunstnerskab, men som kunstneren ikke nødvendigvis vil kendes ved. Noget destrueres, andet hænger ved som “livsgods” eller kunstnerisk bagage, der kan dukke op igen i nye former og sammenhænge.

Desværre er selve udstillingen på museet lukket lidt endnu, men værket ude ved Lille Finland kan altså opleves allerede i dag.
Følg ruten på kortet. Det tager 25 min. fra Kunstmuseet og ca. 10 min. fra Sorø Station til fods.

Kilde: Sorø Kunstmuseum

Sorø Kunstmuseum

Storgade 9
4180 Sorø

Tir-søn 11-17
Tor 11-18

Entré til udstillinger
Voksne: 80 kr (halv pris indtil 9. august)
Under 18 år: Gratis entré

Kontakt

+45 57832229

Peter Bonde: Unclaimed baggage will be destroyed
27 feb 20218 aug 2021

Del

'Peter Bonde: Unclaimed baggage will be destroyed'

Facebook