Ovartaci Fields
10 maj 201731 dec 2017

Udstillingskonceptet Ovartaci Fields er et samarbejde mellem Museum Ovartaci i Risskov og foreningen Business Park Skejby. I forbindelse med Kulturby 2017 – og i spænd med temaet ‘Rethink’ – præsenterer de to forskelligartede institutioner i samspil en række særudstillinger. Ni virksomheder i Skejby har lagt hus til og Museum Ovartaci har kurateret og skabt et pop-up museum. Parken er blevet forvandlet til en udstillingshal og tilbage står et kulturtilbud der indbyder ikke kun nærområdet men alle til at gå på opdagelse.

Ovartaci Fields. Pressefoto

De 10 kunstnedslag i parken har fundament i Museum Ovartacis eksisterende samling af over 9000 værker produceret af psykiatribrugere. Det en mulighed for at se museets arbejde med at formidle sindets snørklede kroge gennem kunst i et nyt lys, da hver enkel udstilling er skabt til at indgå i aktiv dialog med dets nye fysiske og kontekstuelle rammer i erhvervsområdet. På ca. halvdelen af udstillingerne præsenteres nye værker skabt eller doneret af engagerede kunstnere til Museum Ovartaci i anledningen af Ovartaci Fields. Udstillingen stræber efter at eksperimentere med et fremadrettet og nyskabende udtryk for både museet og parken.

Den psykiske sårbarheds stemme, der gennem kunsten får lov at tale højt og klart i Museum Ovartacis faste rammer i Risskov, kan med Ovartaci Fields nu få taletid i en kontekst hvor den normalt ikke er i fokus. Museet såvel som Business Park Skejby håber mødet mellem psykisk sygdom, erhvervsliv og kunst vil generere nye fællesskaber og afvæbne fordomme på alle led og kanter. Spørgsmålet om den fremtidige placering af Museum Ovartaci er stadig åbent. Med Ovartaci Fields afsøges muligheden for en fremtidig placering i Business Park Skejby.

Læs mere om de enkelte udstillinger her

Kilde: Museum Ovartaci

Ovartaci Fields

Business Park Skejby
Palle Juul-Jensens Blvd.
8200 Aarhus N

man-fre 12–16

Kontakt

78 47 04 00

Del

'Ovartaci Fields'

Facebook