Outsiderkunst – Museum Ovartaci besøger JANUS
15 feb 20209 aug 2020

Museum Ovartaci har gennem en årrække cementeret sin position som et af de væsentligste museer i Europa for anderledes kunst, skabt af anderledes kunstnere, stort set alle med baggrund i psykiatrien. Mange af dem er, og har været, både marginaliserede og institutionaliserede.

Johnny Horn JANUS
Værk af Johnny Horn. Pressefoto.

Tidligere var museet hjemmehørende sammen med psykiatrien på Aarhus Universitetshospital i Risskov. I forbindelse med udflytningen af psykiatrien til dens nye placering i Skejby er Museum Ovartaci frem til årsskiftet 2020-21 mellemlandet i midlertidige lokaler på Katrinebjergvej i Århus Nord. Mange af museets værker er derfor opmagasineret, og det var en oplagt anledning for JANUS til at lave en udstilling. Vi har lånt en perlerække af museets kunstværker, som vi nu kan vise her i
Tistrup.

Det er stærkt udtryksfulde værker, der er skabt af en indre nødvendighed. Her er det ikke ønsket om dekoration eller kunstneriske ambitioner, der har været drivkraften. Vi viser værker af Ovartaci og andre kunstnere. Louis Marcussen, bedre kendt som Ovartaci, var indlagt på Psykiatrisk Hospital i Risskov i 56 år fra 1929 til han døde 91 år gammel i 1985. Han var mennesket bag en af psykiatrihistoriens mest markante livsværker. Men også Patrick Larsen, Michael Høgholm, Johnny Horn og mange af de andre, mindre kendte af museets kunstnere har skabt betydningsfulde værker, som kan ses på udstillingen i JANUS.

Kilde: JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum

JANUS – Vestjyllands Kunstmuseum

Lærkevej 25
6862 Tistrup

Tir-søn 13-16 (i sommerperioden under KS dog 11-16)

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Kontakt

+45 75299825

Outsiderkunst – Museum Ovartaci besøger JANUS
15 feb 20209 aug 2020

Del

'Outsiderkunst - Museum Ovartaci besøger JANUS'

Facebook