Ole Bak Jakobsen: Meditation over det kollektive ego
12 nov 20172 apr 2018

Den højt estimerede, nonfigurative og eksperimenterende samtidskunstner Ole Bak Jakobsen udstiller for første gang i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingens unikke lokaler, hvor hans værker går i dialog og infight med udvalgte kunstnere fra sammenslutningen Vrå-udstillingen.

Lørdag den 11. november kl. 14 åbner Ole Bak Jakobsens særudstilling: Meditation over det kollektive ego. Udstillingen er skabt som en cocktail af Ole Bak Jakobsens særegne og eksperimentelle værker blandet og krydret med særligt udvalgte plane og rumlige værker fra Kunstbygningens samling. Værkerne fra den faste samling skaber i samspillet med Ole Bak Jakobsens kunst et tankevækkende, skarpt og rumligt spændingsfelt, som vil pirre og prikke til udstillingens besøgende.

Ole Bak Jakobsen: Papirarbejde

Ole Bak Jakobsen tager kunstnerisk afsæt i en klassisk, konceptuel tradition, hvor idéen er bærende for værkerne. Hans kunst handler altså ikke i sig selv om det fysiske kunstværk, men om selve idéen og tankerækken bag værkerne. Den aktuelle udstilling, Meditation over det kollektive ego, består således af en serie nonfigurative tegninger, som er opstået i Ole Bak Jakobsens bevidsthed efter meditation. Tegningerne – som indholdsmæssigt balancerer på kanten til at være uden betydning – ser Ole Bak Jakobsen netop som en interessant spænding i kunsten, for hvordan indfanger og oversætter man oplevelsen af sindsro til kunst, uden at det ender med at være betydningsløst? Og hvordan kan følelsen bruges til at forbedre verden?

Udstillingen er spundet sammen, så der spilles på interaktionen imellem værkerne og teksterne til værkerne, således at de to udtryksformer ligestilles og er lige vigtige for forståelsen. Tegningerne præsenteres konkret med små tekster, der er lånt fra bogen En ny jord af newage-guruen Echart Tolle, hvor han på linje med Ole Bak Jakobsen undersøger, hvad der er brug for i verden i dag.

Sammen skaber koblingen mellem Kunstbygningens samling og Ole Bak Jakobsens værker i samspil med Echart Tolle en udstilling, der vækker undren og tanker samt forholder sig til en verden uden for det enkelte individ, og i sidste ende selve verdenssituationen.

KUNSTNERNE
En bred repræsentation af værker fra Vrå-udstillingen vil blive udstillet bl.a. med Christina Capetillo, John Olsen, Arne L. Hansen, Karin Birgitte Lund, Kurt Tegtmeier, Poul Winther, Erik Heide samt en større ophængning af værker af Johannes Hofmeister.

Kilde: Kunstbygningen i Vrå

Kunstbygningen i Vrå

Højskolevej 3A
9760 Vrå

Tir-fre 12-16, lør-søn 13-16

17 nov - 8 dec: Kun weekendåbent 13-16.

Entré til udstillinger:

Pr. person: kr. 50
Grupper over 10 pers.: kr. 45
Studerende med studiekort: kr. 35
Under 18 år: Gratis entré

Kontakt

+45 98980410

Ole Bak Jakobsen: Meditation over det kollektive ego
12 nov 20172 apr 2018

Del

'Ole Bak Jakobsen: Meditation over det kollektive ego'

Facebook