Nanna Debois Buhl: Stellar Spectra
11 jan 20208 mar 2020

Anbefalet under Det skal du se! i uge 2

Den 10. januar 2020 åbner Fotografisk Center dørene for Nanna Debois Buhls soloudstilling Stellar Spectra, der udforsker astrofotografiets historie og æstetik. I fotografiske afbildninger af himmelrummet mødes spekulation, teknologisk udvikling og visuelle eksperimenter, og det er for Buhl en referenceramme for at tale emner som billeders materialitet, videnskabshistorie og fremtidsforestillinger.

Nanna Debois Buhl: Stellar Spectra (detalje), 2020.

Udstillingen består af to installationer, som hver tager afsæt i en tidlig pioner inden for stjernefotografering. Værket Stellar Spectra, der omhandler den irsk-engelske astronom Margaret Huggins og hendes arbejde med spektroskopiet, reflekterer over de mekanismer, der gør ting synlige eller usynlige, huskede eller glemte. Installationen A Human Computer udfordrer vores ideer om, hvad en computer er, har været og kan blive, med afsæt i videnskabskvinden Annie Maunder, hvis stillingsbetegnelse var netop dét; en “human computer”.

Stellar Spectra har sit udgangspunkt i historien. Alligevel er de spørgsmål, udstillingen rejser, mere relevante end nogensinde. Kan vi skærpe vores historiske bevidsthed ved at se nærmere på de mennesker og materialer, som er udeladt af traditionelle fortællinger om astronomi og rumvidenskab? Kan vi gentænke forholdet mellem det analoge og det digitale? Og kan vi ved hjælp af nye fortællinger forestille os alternative fremtider?

Den 15. januar kan man høre Nanna Debois Buhl fortælle om Stellar Spectra i dialog med astrofysiker Anja C. Andersen, der er kendt for sin formidling af astronomisk forskning.

Kilde: Fotografisk Center

Fotografisk Center

Staldgade 16
1699 København V

Tir-fre 12-18
Tor 12-20
Lør-søn 12-16

Entré til udstillinger

Kontakt

+45 3393 0996

Nanna Debois Buhl: Stellar Spectra
11 jan 20208 mar 2020

Del

'Nanna Debois Buhl: Stellar Spectra'

Facebook