Mikkel Carl: Nothing Lasts, but Nothing Dies
21 mar 202026 apr 2020

Nothing Lasts, but Nothing Dies er den hidtil største soloudstilling af den danske billedkunstner Mikkel Carl. Under indflydelse af arkitekterne Johannes og Inger Exner, der står bag Huset for Kunst og Designs signifikante bygning, viser han en række nye værker i stor skala skabt specifikt til de 3 rum: White Cube, Kuppelsalen, Skibet. Og i Biografen en video fra hans tid som studerende.

Huset for Kunst og Design i Holstebro ligger, som det er mange bekendt, i det tidligere Jens Nielsen & Olivia Holm-Møller Museet, om hvilket det hedder: ”Museet dækkede væsentlige tendenser blandt kunstnere, der i deres motiver beskæftiger sig med det åndelige, etiske eller religiøse og som sætter mennesket og dets forhold til og erkendelse af den fysiske og metafysiske verden i centrum.”

Bygningen er altså i sig selv et sted, der nok kan vække visse tanker om egen endelighed. Samtidig er udstillingen Nothing Lasts, but Nothing Dies inspireret af Exner-parrets metode, når de skulle restaurere – eksempelvis Koldingshus Slotsruin. De glattede ikke ud eller byggede op som om, intet var hændt. Tværtimod valgte de materialer, konstruktioner og løsninger, der tydeliggjorde sig selv som støttebærende. Som det man nu engang er nødt til gøre for at bevare fortiden.

Det forhold vender kunstneren Mikkel Carl på hovedet. I samspil med den eksisterende arkitektur skaber han skulpturer og malerier udformet af basale materialer, der imidlertid er nogle helt andre end dem, de ser ud til at være.

Kilde: Huset for Kunst og Design

Huset for Kunst og Design

Nørrebrogade 1
7500 Holstebro

Fre-søn: 12-16

Gratis entré.

Mikkel Carl: Nothing Lasts, but Nothing Dies
21 mar 202026 apr 2020

Del

'Mikkel Carl: Nothing Lasts, but Nothing Dies'

Facebook