Mie Mørkeberg: Kryptomania
21 apr 202121 nov 2021

Trapholt præsenterer Mie Mørkebergs første store soloudstilling. Udstillingen vil fremvise helt nye værker, der inviterer os ind i hendes imaginære land ”Kryptomania” – et land som Mie Mørkeberg skaber i sine malerier.

Mie Mørkeberg: Kryptomanian Mermaid, 2020. Foto: Galleri Tom Christoffersen.
Mie Mørkeberg: Kryptomanian Mermaid, 2020. Foto: Galleri Tom Christoffersen.

Mie Mørkeberg er optaget af, hvordan nutidens teknologiske muligheder og klimamæssige udfordringer påvirker idéen om, at menneske, teknologi og natur skal være i opdelt orden. Titlen ”Kryptomania” henviser til, hvordan Mørkeberg maler et helt nyt univers frem, hvor den førnævnte traditionelle opdeling mellem menneske/natur, virkelighed/drøm, inde/ude, dag/nat er i opløsning. Hendes motiver forekommer umiddelbart genkendelige med menneskelignende figurer, men som samtidigt blandes sammen med dyre- og naturelementer og rumlig desorientering. Mie Mørkeberg maler en krypteret version af virkeligheden, som var det en drøm, hvor logik opløses.

Kunstværkerne – malerier og keramik – er skabt til udstillingen og udfolder et komplet univers – en verden i sig selv. Motiverne indeholder golde landskaber, kosmiske væsner og drømmende menneskekroppe. Udtrykket indeholder Mørkebergs maleriske signatur med at skabe stemninger og rum, som på en og samme gang forekommer tiltrækkende og urovækkende.

Virtuel fernisering foregår d. 21 april kl. 16 via museets hjemmeside.

Kilde: Trapholt

Trapholt

Æblehaven 23
6000 Kolding

Tir-søn 10-17
Ons 10-21

Entré til udstillinger
Under 18 år: gratis entré

Kontakt

+45 76300530

Mie Mørkeberg: Kryptomania
21 apr 202121 nov 2021

Del

'Mie Mørkeberg: Kryptomania'

Facebook