Michael Würtz Overbeck: Parable of Love
3 sep 201623 okt 2016

Anbefalet under Det skal du se! uge 35
Eksistentielle overvejelser om livets forgængelighed og absurditet udgør et gennemgående spor i Michael Würtz Overbecks arbejde. På soloudstillingen Parable of Love omdanner han Overgadens første sal til et forløb af gange og rum, som både guider og udfordrer beskuerens orienteringssans. I denne installatoriske ramme præsenterer han en serie nye værker, der spænder over tegning, video og objekter.

Pressefoto
Pressefoto

Med døden som tematisk udgangspunkt anlægger værkerne forskellige perspektiver på menneskets konstante søgen efter mening og sandhed og udgør tilsammen en form for arkiv over religiøse, spirituelle og naturvidenskabelige symboler og tegn, der snarere end at forklare peger på, hvordan al erkendelse er mangelfuld og subjektiv. Dermed rejser udstillingen spørgsmål om vores grundlæggende begreber og opfattelse af verden – for hvad betyder virkelig noget, når vi konfronteres med tilværelsens meningsløshed?

Michael Würtz Overbeck (f. 1982) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi i perioden 2005-2010. Han har tidligere udstillet på bl.a. Charlottenborg, Aarhus Kunstbygning, Ringsted Galleriet, NLH Space, Rom8 i Bergen, Plektrum Festival i Tallin samt The Townhouse Gallery i Cairo.

Kilde: OVERGADEN Institut for Samtidskunst

Overgaden. Institut for Samtidskunst

Overgaden Neden Vandet 17
1414 København K

Man-fre 13-17, lør-søn 11-17

Nb: Lukket grundet renovering frem til medio august 2020.

Kontakt

+45 3257 7273

Michael Würtz Overbeck: Parable of Love
3 sep 201623 okt 2016

Del

'Michael Würtz Overbeck: Parable of Love'

Facebook