Leviathan
16 aug 201922 sep 2019

Linda Karin Larsen
Linda Karin Larsen: A New Value System With Images and Symbols That Connect Us to Each Other and to The Planet: dwell Among Water Spirits, 2019.

Leviathan udfolder sig på offentlige og semi-offentlige århusianske lokationer med værker i Kunsthal Aarhus, Radisson Blu Hotel, Scandinavian Center, Politigården, Botanisk Have og Lille Torv. Udstillingen er kurateret af kunstnergruppen Piscine.

Udstillingstitlen henviser til den mytologiske figur Leviathan, som i biblen er et havuhyre, der skal tæmmes. Men figuren er også kendt fra Thomas Hobbes’ politisk-filosofiske hovedværk Leviathan fra 1651. Her bliver den et billede på statsmagten, der beskytter borgerne mod den uforudsigelige naturtilstand. Ifølge Hobbes indgår borgerne en byttehandel med staten, frihed for sikkerhed, hvormed de indgår i en kollektiv krop.

I udstillingen Leviathan tænkes byen som en krop. Værkerne undersøger, hvordan individet påvirkes af samfundets mikro- og makrostrukturer, og hvordan samfundet forholder sig til det, som falder uden for normen. De stedsspecifikke værker udfordrer de koder og forventninger, som er til stede i forskellige offentlige og semi-offentlige rum.

Kurateret af kunstnergruppen Piscine, som består af Jens Settergren, Mark Tholander og Anna Ørberg.

En række performances afholdes som en del af Aarhus Festuges program.

Kunsthal Aarhus

J.M. Mørks Gade 13
8000 Aarhus C

Tir-søn 11-17
Ons 11-20

Gratis entré

Kontakt

+45 86206050

Del

'Leviathan'

Facebook