Lea Porsager: [WEAK] FORCE
24 sep 201922 dec 2019

Fra visningen af Horny Vacuum på Bloom, 2019. Foto: Malthe Folke Ivarsson.

Lea Porsagers udstilling [WEAK] FORCE er en promiskuøs leg mellem det spirituelle og kvantefysik. Udstillingen går til kvantefysikken gennem tantrisk praksis og Kundalini teknologi. Porsagers idiosynkratiske metode ses i værkerne Cøsmic Strike og Horny Vacuum, der er ladet med energier, perversioner, mantraer og skæve spekulationer.

Lea Porsager har været på et residency program på CERN – Den Europæiske Organisation for Højenergifysik. Ud af dette møde springer udstillingen [WEAK] FORCE, der er inspireret af neutrinoen. Neutrinoen er den mystiske elementarpartikel også kaldet ”The Ghost Particle”, som fysiker Wolfgang Pauli udtænkte eksistensen af i 1930. Neutrinoernes masse er 100.000 gange mindre end elektronernes og kroppen penetreres konstant af disse små partikler, som kommer fra det ydre rum.

I udstillingen [WEAK] FORCE præsenteres Lea Porsagers to værker Horny Vacuum og Cøsmic Strike, der består af 3D-film, skulpturer og lyd. Begge værker er inspireret af neutrinoer og det såkaldte ”Neutrinohorn”. Neutrinohorn bliver brugt til partikelforsøg på CERN til at fokusere et neutrinoflow til en stråle. På den måde er det muligt at komme tættere på disse uhåndgribelige partikler. I Porsagers 3D-animationer, svæver tilskueren som en neutrinopartikel gennem virtuelle neutrinohorn – ledsaget af en pulserende lyd af gong og mantraer.

Kilde: Museet for Samtidskunst

Museet for Samtidskunst

Bagtæppet 10
4000 Roskilde

Tir-fre 12-17
Ons 12-20
Lør-søn 11-16

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Kontakt

+45 4631 6570

Lea Porsager: [WEAK] FORCE
24 sep 201922 dec 2019

Del

'Lea Porsager: [WEAK] FORCE'

Facebook