Lea Porsager: Stripped
12 jun 20218 aug 2021

Lea Porsager: G.O.D. [GENERATOR.ORGANIZER.DESTROYER], 2020. Foto: Åsa Lundén.

Anbefalet under Det skal du se! Uge 23.
Vindmøllevinger i skiver, magnetiske bønnehjul og seksualiserede ikonmalerier er nogle af elementerne i Lea Porsagers soloudstilling STRIPPED, som man kan opleve henover sommeren på Kunsthal Charlottenborg.
I denne store præsentation vil besøgende møde værker, der udforsker grænserne mellem krop, viden og metafysik. Vi befinder os på skulpturens område – og samtidig helt andre steder, i tilstande af ophidselse og udmattelse.

Kunsthal Charlottenborgs store sydfløj vil danne rammen for Lea Porsagers værker, der afspejler kunstnerens fascination af – og hendes forskning i – spiritualitet og kvantefysik. Porsager arbejder med videnskab og esoterisk viden som former for erkendelse, man i den moderne epoke har bestræbt sig på at holde adskilt. Når forskellige verdensbilleder brydes i hinanden, kan der opstå åbninger mellem verdener, og dermed andre blikke på hvad og hvordan vi ved noget, og hvem vores viden gør os til.

Værkerne er både spekulative og konfronterende. Det er en udstilling med forsvindingspunkter: der er tomhed og åbninger til kræfter og tidsrum, der gør mennesket ubetydeligt. Samtidig er det en kønnet krop, der står som forbindelsespunktet mellem det materielle og det immaterielle.

STRIPPED består udelukkende af nye værker. Udstillingens største element er tre vinger fra en vindmølle, der er skåret i stykker – en voldsomt bearbejdet readymade, der ligger som en falden kæmpe på Kunsthal Charlottenborgs gulv. Udstillingen søger de forestillinger, der kommer fra den menneskelige og sociale erfarings grænseland: hvordan kan vi arbejde med disse forestillinger, der tillader os at skimte det der måtte være på den anden side af vores egne oplevelser og erfaringer? Har vi andet valg end at prøve at få kontakt til dem, hvis vi vil forvandle os selv og vores forhold til den verden, vi er del af?

Kilde: Kunsthal Charlottenborg

Kunsthal Charlottenborg

Nyhavn 2
1051 København K

Tir-fre 12-20
Lør-søn 11-17

Entré til udstillinger
Gratis adgang efter kl 17 om onsdagen
Børn under 16 år: Gratis entré

Kontakt

+45 33744639

Lea Porsager: Stripped
12 jun 20218 aug 2021

Del

'Lea Porsager: Stripped'

Facebook