Lasse Krog Møller: Ad Acta – arkiverede visioner
11 okt 201923 feb 2020

Anbefalet under Det skal du se! i uge 41

Til efteråret kan du på KØS Museum for kunst i det offentlige rum opleve billedkunstner Lasse Krog Møllers udstilling Ad Acta – arkiverede visioner, der kaster et finurligt og piercende samfundskritisk blik på det, der kunne have været, men aldrig blev. Lasse Krog Møller dykker ned i KØS’ samling og har med øje for det oversete udvalgt 20 ikke-realiserede kunstprojekter til udstillingen. Kunstprojekter, der var tiltænkt det offentlige rum, men af forskellige ­grunde ikke blev opført. Lasse Krog Møller går i udstillingen i dialog med værker fra museets samling og giver dem et nyt liv og en ny fortælling.

Pressefoto.

Ad Acta – arkiverede visioner er en ambitiøs udstilling og totalinstallation. Publikum omsluttes i en sanselig fortælling, der giver nye perspektiver på det offentlige rum og stiller spørgsmål ved, hvad vi definerer som værdifuldt, og hvem der afsiger den dom. Kunstnernes visioner for de arkiverede værker står som uforløste visioner, og udstillingen fungerer på den måde som et røntgenbillede af det samfund, værkerne blev undfanget i, og af sin tids kulturpolitiske klima

Lasse Krog Møller har et helt særligt greb på kunst i offentlige rum. Hvor mange kunstnere bruger det som baggrund for deres kunstneriske udfoldelse, ser Lasse Krog Møller gaden og offentlige rum som et bibliotek fyldt med historier om mennesker, kulturer og værdier. Det er de små, sjove og oversete ting, der optager Lasse Krog Møller. Det afspejler sig tydeligt i hans kunstpraksis: Lasse Krog Møller har en arkivarisk og næsten antropologisk arbejdsproces, hvor han laver feltarbejde på gaden. Her samler han hårelastikker, tabte vanter, laminatmærker og tager billeder af alle frisørsalonerne på Amagerbrogade og fotograferer udsnit af den blå himmel set fra forskellige byer.

Det oversete og det marginaliserede, som vi omgiver os med til dagligt er altid genstandsfelt for hans værker og udstillinger. Udstillingerne af det tabte og det oversete giver et intimt indblik i en person, et rum eller en gades liv og skaber en humoristisk stemning, der forenes med nysgerrighed og skarp institutionskritik. Det kommer man også til at opleve i Ad Acta – arkiverede visioner.

Selvom udstillingen på KØS primært tager udgangspunkt i samlingens værker, folder Lasse Krog Møller også sit personlige samlergen ud. Han går på opdagelse i Køge, og det, han finder, bliver vist på udstillingen i en postkortsamling. Måske er din tabte vinterluffe med?

Lasse Krog Møller spørger til, hvordan kunstverdenen og samfundet værdisætter kunst og kultur og hvilken kulturel virkelighed kulturarven er med til at generere eller forkaste. Han slår et slag for, at alt har en historie, og at den sagtens kan ligge gemt dybt inde i arkivet eller på gadeplan i samfundet. Ad Acta – arkiverede visioner er en udstilling, der i sin iscenesættelse af de ikke-realiserede og evigt unge værker, taler ud i fremtiden og viser, at den defineres og skitseret af kunstnere, politikere og helt almindelige borger hver dag.

Kilde: KØS Museum for kunst i det offentlige rum

Tir-søn 11-17

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Kontakt

+45 5667 6020

Lasse Krog Møller: Ad Acta – arkiverede visioner
11 okt 201923 feb 2020
Kurator

Del

'Lasse Krog Møller: Ad Acta - arkiverede visioner'

Facebook