Lars Physant: Det kontrapunktiske portræt: Improvisation og komposition i Lars Physants maleri
21 maj 202116 aug 2021

Lars Physant: Portræt af Biskop Tine Lindhart. Lys og Salt. Odense Domkirke, 2018.
Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg præsenterer et nyt portræt af H.K.H. Prinsesse Benedikte udført af kunstneren Lars Physant. Portrættet indgår, fra maj til august, sammen med forstudier til det nye portræt og andre af kunstnerens værker, i en særudstilling, der viser kunstnerens metode og tilgang til portrætkunst.

Den danske kunstner Lars Physant har gennem tiden portrætteret adskillige danske og internationale personligheder samt medlemmer af den kongelige familie. I forbindelse med et nyt portræt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, udført af netop Physant til Det Nationalhistoriske Museum, viser museet i en særudstilling et udvalg af kunstnerens værker samt det nye portræt.

Portrætkunsten har altid haft en central plads i Lars Physants virke, der har rødder i naturalismen og realismen. Ligesom i andre af sine værker maler Physant sine portrætter som fragmenterede billeder på reliefstrukturer af træ, som ikke kan indrammes. I udstillingen præsenteres et rigt og varieret udvalg af Physants portrætter sammen med forstudier. Herved får man indblik i hans helt særlige metode og tilgang til det at portrættere et andet menneske.

Kilde: Det Nationalhistoriske Museum

Det Nationalhistoriske Museum

Frederiksborg Slot
3400 Hillerød

1. apr - 31. okt man-søn 10-17

1. nov - 31. mar man-søn 11-15

Entré til udstillinger

Kontakt

+45 48260439

Lars Physant: Det kontrapunktiske portræt: Improvisation og komposition i Lars Physants maleri
21 maj 202116 aug 2021

Del

'Lars Physant: Det kontrapunktiske portræt: Improvisation og komposition i Lars Physants maleri'

Facebook