LAND
13 mar 202030 aug 2020

Anbefalet under Det skal du se! i uge 11

Det handler om steder, om tid og om historie – både den helt nære og den hvis perspektiver får det til at svimle for os.

Nikolaj Recke: <i>Insecurity Zone</i>. Pressefoto.
Nikolaj Recke: Insecurity Zone. Pressefoto.

Udstillingsprojektet LAND præsenterer en mytologisk version af det amerikanske landskab, et landskab født ud af den storslåede natur, præget af industrielle efterladenskaber og af grænseløse visioner. I sit udgangspunkt er udstillingen er en meditation over kunstgenren land art, men med sit brede fokus på landskabets betydning for vores ydre og indre liv, retter LAND opmærksomheden mod stedets ånd, udfordringen af traditionerne og længslen mod det uopnåelige.

Udstillingen af arrangeret af kurator og kunstner Peter Ole Pedersen og skaber en lydlig og billedbaseret scenografi rundt om kunstner Nikolaj Reckes værk Insecurity Zone fra 2009, en videodokumentation af kunstneren, der med bind for øjnene famler sig vej frem over det vel nok mest ikoniske land art-værk, amerikaneren Robert Smithsons Spiral Jetty, en monumental spiralformet mole anlagt i 1970 ved kysten af Great Salt Lake i staten Utah i USA.

Musikken til udstillingen er skabt af det danske countryrockband The Land Band og udstillingens fortæller er den dansk-amerikanske countrysangerinde Tamra Rosanes.

Traditioner mødes og brydes i land art og countrymusik på Kunsthal Aarhus!

Kilde: Kunsthal Aarhus

Kunsthal Aarhus

J.M. Mørks Gade 13
8000 Aarhus C

Tir-søn 11-17
Ons 11-20

Gratis entré

Kontakt

+45 86206050

LAND
13 mar 202030 aug 2020
Kurator

Del

'LAND'

Facebook