Julie Boserup: Transformer
22 maj 202125 jul 2021

Julie Boserup: Transformer, 2021. Foto: Thomas Grøndahl.

Anbefalet under Det skal du se! Uge 20.
Med collagen som sit kunstneriske udgangspunkt skaber Julie Boserup komplekse rum med flere dimensioner. Værkerne i den omfattende soloudstilling Tranformer er alle centreret omkring transformationen som en proces, hvor velkendte former forvandles til nye – deraf udstillingens titel.

Julie Boserup har formet sin helt egen praksis, der bevæger sig i krydsfeltet mellem fotografi, collage, tegning og arkivbaseret research. Med et skarpt blik for det perifere, det marginaliserede, det forladte og bortgemte sammenstiller hun antikke karyatider, slidte tæpper, dekonstruerede arkitekturfotografier og knækkede trælister i nye to- og tredimensionelle collage-værker, der udfordrer vores måde at se og opleve rumlighed, arkitektur og dekoration på.

– På Augustiana indtager Boserup begge etager i Det Hvide Palæ, hvor hun inddrager vægge, gulve og lofter og forvandler rummene til kunstinstallationer, som man kan træde ind i.

I stueplan omskabes de tre udstillingsrum til en stor søjlesal med karyatider – søjlefigurer, der forestiller kvindeskikkelser, som ’bærer’ loftet på deres hoveder. Et formmæssigt greb, der samtidig giver stof til eftertanke og peger på kvinders dekorative og perifere rolle i arkitekturhistorien. På første salen vises eksempler på kunstnerens collageværker i en ophængning, hvor et ’tapet’ af skråtstillede trælister på væggene og et patchworkmønster af tæpperester på gulvet lader billederne indgå i en slags tredimensionel collage.

Udstillingen har også et stedsspecifikt element. Julie Boserup har skabt et mønstertapet, hvor farvede felter, diagonale striber og fotografier af kyst- og strandmotiver fra Als blander sig med hinanden. Fotografierne er indsendt af folk fra egnen.

Kilde: Augustiana Kunsthal og Skulpturpark

Augustiana Kunsthal & Kunstpark

Palævej 10-14, 6440 Augustenborg

Tir-søn 12-16

Kontakt

21 62 44 52

Julie Boserup: Transformer
22 maj 202125 jul 2021

Del

'Julie Boserup: Transformer'

Facebook