Jonas Georg Christensen og Peter Olsen: In-between
17 apr 20218 maj 2021

Anbefalet under Det skal du se! Uge 15.
Jonas Georg Christensen og Peter Olsen viser på udstillingen In-between deres samarbejdsprojekt Paintworks ledsaget af individuelle supplerende værker.

Christensen og Olsen har gennem de sidste 10 år arbejdet med kunstneriske indgreb i form af subtile bemalinger på bygningsfacader. Kunstnerne bearbejder anonym industriel arkitektur, som lagerhaller, sportshaller og fabriksbygninger, og i de stedsspecifikke indgreb tager de afsæt i både det omgivende miljø, og i bygningernes formsprog, farver og materialer.

Pressefoto.

Strategien er et seriøst bud på billedkunstens muligheder i det offentlige rum i dag, hvor de væsensforskelligt fra fx graffitiens invasive manifestationer, mere arbejder med en slags visuel assimilering, der aflæser den anonyme arkitekturs flader, og køligt-kritisk korrigerer i en samlet fortolkning af sted og rum.

De bemalede facader bliver affotograferet og befinder sig derefter stadig i det offentlige rum, hvor publikum kan støde på dem uden formidling. Således optræder værkerne stadig derude som diskrete indgreb i byens perifere rum, samtidigt med at de fremstilles som storformat fotografier, og vises som formidlede værker i udstillingsrummet.

Med dette dobbelte greb rækker værkerne dels ud mod en almen offentlighed, dels virker de i en mere repræsentativ sammenhæng, hvor der stilles spørgsmål til, hvor værket egentlig befinder sig.

Kilde: Bonamatic

Bonamatic

Degnestavnen 17, st. tv.
2400 København NV

Tor-fre 15–17.30, lør 12-15

Gratis entré

Kontakt

+45 42950687

Jonas Georg Christensen og Peter Olsen: In-between
17 apr 20218 maj 2021

Del

'Jonas Georg Christensen og Peter Olsen: In-between'

Facebook