Jesper Carlsen: CAVE
15 jan 20201 apr 2020

Anbefalet under Det skal du se! i uge 3

Jesper Carlsens virtuelle kunstpraksis er kommet til Turbinegalleriet, Nordkraft i Aalborg. Den ikoniske, industrielle arkitektur er afsættet for den digitale udstilling CAVE, en udstilling som befinder sig på grænsen mellem vores håndgribelige verden og den virtuelle dimension. Et møde der danner grobund for nye digitale mulighedsrum og en interaktiv brugeroplevelse.

Jesper Carlsen: CAVE. Pressefoto.

Kunstner Jesper Carlsen har skabt en digital installation der vil give forbipasserende en helt ny oplevelse af Nordkraft. Mere præcist, har kunstneren valgt at fokusere på Nordkrafts Turbinegalleri, centralt placeret mellem DGI huset Nordkraft og Kunsthal NORD. Udstillingen CAVE er et nyt, ambitiøst animations og VR-projekt, i en lang række af digitale eksperimenter som er blevet vist og oplevet i både ind- og udland.

Værket et skabt via fotogrammetri; når kunstneren bevæger sig rundt i det virtuelle rum, videresender han informationer og billeder af rummet til en computer, som via fotogrammetri lader algoritmer skabe tredimensionelle former ud fra todimensionelle billeder. Resultatet er en model af et oplevet rum frem for blot en scanning eller en ’kopi’ af rummets parametre. Et rum der ikke eksisterer fysisk, et nyt rum i forlængelse af Nordkrafts arkitektur. Modellen åbner op for en undersøgelse af det tredimensionelle rum og giver Turbinegalleriets brugere, mulighed for at udforske rummets ’lag’ med et nyt blik, en form for arkæologisk undersøgelse af det virtuelle rum.

Udstillingens andet element er en Virtual Reality-oplevelse, der skal give brugeren mulighed for at dykke endnu dybere ned i Jesper Carlsens virtuelle parallelunivers. Her vil Turbinegalleriets arkitektoniske detaljer og teksturer komme under lup i en interaktiv VR-oplevelse, som slører overgangen fra den konkrete til den virtuelle virkelighed. Det virtuelle Turbinegalleri udvikler sig i smukke, surreelle retninger og vil måske skubbe til din vante oplevelse af Nordkrafts familiære arkitektur – også efter at du har taget VR-brillerne af.

Nordkrafts åbningstid er mandag-søndag fra kl. 7-23.

Kilde: Kunsthal NORD

Kunsthal NORD

Kjellerups Torv 5, 2. sal
9000 Aalborg

Tir-fre 11-17
Lør 11-15

Gratis entré

Kontakt

+45 99824125

Jesper Carlsen: CAVE
15 jan 20201 apr 2020

Del

'Jesper Carlsen: CAVE'

Facebook