Jeppe Hein: IN IS THE ONLY WAY OUT
15 apr 201830 nov 2018

Årets udstilling i Cisternerne er med den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Hein (DK), der inviterer publikum med på en ydre og indre rejse i Cisternernes labyrintiske søjlegange. Man må først forcere mørket for at nå lyset, slår Hein fast med udstillingstitlen IN IS THE ONLY WAY OUT på sin hidtil største udstilling i Hovedstaden. Jeppe Hein er særligt kendt for sine aktiverende og legende kunstinstallationer og skulpturer, der står over hele verden, heriblandt hans spejllabyrinter, vandpavilloner og de såkaldte serier af Modified Social Benches, der udfordrer vores måde at være sammen på i det offentlige rum. Kendetegnende for Heins værker er, at de først fuldendes i mødet med sit publikum, der altid inviteres til at deltage.

Jeppe Hein: IN IS THE ONLY WAY OUT, 2018. Foto: Palle Bo Nielsen

IN IS THE ONLY WAY OUT er en totalinstallation fordelt over Cisternernes 4320 kvm, der fører den besøgende på en underjordisk vandring fra mørket mod lyset, hvor man både udfordres, overraskes, mister orienteringen og – måske- genfinder den igen undervejs. Cisternernes kulde og luftfugtigheden på næsten 100 % trænger sig på og insisterer på, at vi mærker vores kroppe og vores tilstedeværelse i rummet. På samme måde muliggør Heins kunstværker, at de besøgende kan føle: I am right here right now. I første rum flænges det stille underjordiske mørke af en voldsom lyd fra en gasflamme, der aktiveres, når den besøgende nærmer sig. Senere i det rumlige forløb underbygger en serie af runde, roterende spejle den oplevelse af rumlig desorientering og vildfarelse, der hersker i de mørke søjlegange. Dybest inde i Cisternerne finder en koncert sted. Hver besøgende aktiverer en sensor, der sender en kugle afsted på en dynamisk rute gennem søjlegangene, hvor den ramler ind i tibetanske syngeskåle undervejs. Jo flere besøgende, der er tilstede i rummet på samme tid, jo flere toner. Melodien forbinder de besøgende, der tilfældigt og ubevidst skaber musik sammen.

Med udstillingen i Cisternerne udfolder Jeppe Hein sin tro på nødvendigheden i at konfrontere og overvinde mørket for at opleve det livgivende lys: IN IS THE ONLY WAY OUT.

Om kunstneren
Jeppe Hein (f. 1974) bor og arbejder i Berlin. Han er udlært tømrer og senere uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi (1997) og Städelschule – Kunstakademiet i Frankfurt am Main (1999). Han har gennem de seneste årtier markeret sig som en højt anerkendt international kunstner med udstillinger og
offentlige værker over hele verden.

Udstillingen er støttet af
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Den A.P. Møllerske Støttefond, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Det Obelske Familiefond, FrederiksbergFonden, Frederiksberg Kommune, Galleri Nicolai Wallner, Grosserer L. F. Foghts Fond, Hotel Alexandra, Knud Højgaards Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat og Statens Kunstfond.

Kilde: Cisternerne

Cisternerne

Søndermarken
2000 Frederiksberg

Tir-søn 11-18
Tor 11-20

Entré til udstillinger:

Billetter skal bookes online.

Kontakt

+45 3073 8032

Jeppe Hein: IN IS THE ONLY WAY OUT
15 apr 201830 nov 2018

Del

'Jeppe Hein: IN IS THE ONLY WAY OUT'

Facebook