Hummings: En udstilling i Køges byrum og landskaber
14 aug 202126 sep 2021

Karin Sander: People on Stone Plinths, 1987/2021. Foto: Christian Calmar, Bifrost Productions.

Anbefalet under Det skal du se! uge 32.
Føler sten sorg? Summer de?

Det gør de i KØS Museum for kunst i det offentlige rums kommende udstilling, Hummings, som til august indtager Køges byrum og landskaber.

Hummings er pilotudgaven af en omfattende international udstilling for kunst i det offentlige rum i Danmark. Den tilbagevendende udstilling, der er skabt på initiativ af KØS i samarbejde med Køge Kommune, vil fungere som en ambitiøs eksperimenterende platform for nyskabende kunst i offentlige rum.

Fiktion og poesi vil overtage Køges byrum, når Hummings præsenterer 25 kunstprojekter og events af danske og udenlandske kunstnere, forfattere og tænkere. Udstillingen rummer oplæsninger, vandringer, workshops, performances, arkitektoniske og skulpturelle interventioner, såvel som video- og lydværker og installationer af førende navne inden for kunst i offentlige rum. Kunstnerlisten vil blive afsløret gradvist frem til start august.

Ordet ‘humming’ dækker over en bred vifte af fænomener: fra den summende støj, frembragt af maskiner og lyden af gasser, der siver op gennem jordens tektoniske lag, til kadetfiskehannens brummende parringskald på havbunden eller de utydelige lyde i det førsproglige. Udstillingen Hummings giver os mulighed for at forestille os et nyt sprog, der forbinder på tværs af arter og det menneskelige og ikke-menneskelige.

Hummings handler om det polyfone og hybride og vil fungere som et metaforisk værktøj til at undersøge mulighederne for at give stemme til det usynlige, tavse, undertrykte og sårbare. Udstillingen er en opfordring til at rette opmærksomheden mod alt det, der foregår upåagtet lige foran os, og det, der endnu ikke er defineret, færdigformet eller aflæseligt.

Gennem de forskellige værker, der bl.a. er inspireret af den nyeste forskning inden for mikrobiologi og antropologi såvel som samfundsvidenskaberne og miljøforskningen, skaber udstillingen et rum, hvor fiktion og virkelighed, kultur og natur, videnskab og tro mødes, smelter sammen eller ophæves. I stedet for at læne sig op ad en vidensproduktion præget af modsætninger, indbyder udstillingen til, at vi gør os modtagelige for en ny sammenfletning af mange mulige verdener og tider.

Endelig vil Hummings fungere som en kommentar til kunst i offentlige rum som genre i et forsøg på at forbinde dens historie med fremtidige udtryk.

Geografisk er Hummings centreret omkring Køge Bugt: Søndre Havn og Strand, Køge Marina og Tangmoseskoven, der er plantet ovenpå et affaldsdepot. Endelig inddrages torvet, åbredderne og boligområdet Ellemarken.

Kilde: KØS – Museum for kunst i det offentlige rum

Tir-søn 11-17

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Kontakt

+45 5667 6020

Hummings: En udstilling i Køges byrum og landskaber
14 aug 202126 sep 2021

Del

'Hummings: En udstilling i Køges byrum og landskaber'

Facebook