Hiroshi Sambuichi: the Water
21 mar 20172 feb 2018

Hiroshi Sambuichi arbejder med Jordens detaljer og naturvidenskabelige fænomener, der indgår som byggesten i hans arkitektoniske værker. Hans bygninger formgiver og tydeliggør et specifikt steds karakter og hengemte kvaliteter. Den måde iskrystaller ophobes på omkringliggende træers grene kan bestemme en bygnings struktur, og vindens retning kan diktere et tags udformning og funktion. I ste­det for at skabe en fysisk afgrænsning mellem natur og arkitektur skaber han en symbiose.

Pressefoto

Sambuichis arkitektur drives af naturens kræfter, og hans lavteknologiske tilgang er blevet nuti­dens eksemplariske billede på, hvordan man lever bæredygtigt med naturen og imødekommer de globale udfordringer, vi står overfor i det 21. århundrede.

Gennem det seneste år har Sambuichi gransket Cisternernes dyb og undersøgt Søndermarkens skiftende udtryk, og til marts munder de talrige undersøgelser ud i en forunderlig totalinstalla­tion. Naturen vil igen fylde vand i Cisternerne. Dagslyset vil trænge ind, og planter vil gro i det særlige, CO2-mættede klima. Den besøgende vil vandre over vandet på en fortolkning af den ja­panske Itsukushima helligdom på øen Miyajima, der også er at finde på UNESCOs verdensarvsli­ste.

”Det var tæt på at være et magisk møde, da vi i 2015 for første gang inviterede Sambuichi ned i Cisternerne,” fortæller direktør for Frederiksbergmuseerne Astrid la Cour, ”alle de særtræk ved Cisternerne, som mange vil opfatte som komplikationer – vandets konstante indtrængen, den ekstremt høje luftfugtighed, de 17 sekunders efterklang, ingen dagslys – var for Sambuichi det bedst tænkelige afsæt for et projekt. Han forstod med det samme stedets unikke karakter.”

Udstillingens åbningstider vil variere i takt med dagens længde, da dagslyset vil være udstillingens primære lyskilde. I vintermånederne vil udstillingen lukke med den begyndende solned­gang kl. 14.00, hvorimod der i sommerens lyseste måneder vil være åbent helt frem til kl. 20.00. Hold øje med www.cisternerne.dk for de enkelte måneders lukketider.

Dansk Arkitektur Center viser fra 28. april – 25. juni 2017 udstillingen Hiroshi Sambuichi – Moving Materials, der giver et dybdegående indblik i Sambuichis arkitektur og tænkning. Entrébilletten til Cisternernes udstilling giver 20% rabat på entrébilletten til Dansk Arkitektur Center.

Udstillingen er en del af den samlede kulturelle indsats i forbindelse med den officielle fejring i 2017 af 150-året for oprettelsen af diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan.

Kilde: Cisternerne

Cisternerne

Søndermarken
2000 Frederiksberg

Tir-søn 11-18
Tor 11-20

Entré til udstillinger:

Billetter skal bookes online.

Kontakt

+45 3073 8032

Hiroshi Sambuichi: the Water
21 mar 20172 feb 2018

Del

'Hiroshi Sambuichi: the Water'

Facebook