Georg Jagunov: Embryo Core – Excavating a Coded Future (Hierarchy of Concealment II)
25 jun 202119 sep 2021

Georg Jagunov: Embryo Core II, 2021. Foto: Georg Jagunov.

Georg Jagunov undersøger med en række stedsspecifikke installationer geologi, fortidsminder og sagn i landskabet omkring Augustiana.

Projektet består dels af en udstilling af skulpturer, terrarier og digitale projektioner i Det Røde Palæ, dels af en kunstrute i Augustiana Kunstpark og Augustenborg Skov. Her vil flere værker over et større område udgøre en sammenhængende rute, som de besøgende kan vandre ad. På den måde bliver publikum til en aktiv medspiller i kunstoplevelsen, hvor det ikke blot handler om værkerne i sig selv, men lige så meget om deres samspil med naturen og den oplevelse, det giver at bevæge sig ad ruten og navigere efter et kort.

En lang række emner og referencer vil danne en sammenhængende fortælling for hele projektet. Centralt står genfortolkningen af en fjern fortid og forestillingen om en mulig fremtid. Det ukendte underjordisk liv og overnaturlige fænomener mødes med den nyeste bioteknologi, tidsrejse og multidimensionalitet

– I Augustenborg er den epoke, som knytter sig til hertugernes tid på slottet, meget nærværende, men Georg Jagunov går med sit projekt mange tusinde år længere tilbage i tiden, fortæller kunstkonsulent Hanne Lundgren Nielsen og fortsætter – Georg har været på flere researchture hernede og er dybt fascineret af landskabet på Als og de spor, som fortiden har afsat. Hans projekt kaster lys over fortiden, men sætter samtidig også perspektiv på fremtiden.

I 2022 arbejder Georg Jagunov på et lignede projekt i Liselund Slotspark på Møn. De to projekter udgør to kapitler i en sammenhængende fortælling, som kunstneren kalder Hierarchy of Concealment II. (Det skjultes hierarki).

Kilde: Augustiana Kunsthal og Kunstpark

Augustiana Kunsthal & Kunstpark

Palævej 10-14, 6440 Augustenborg

Tir-søn 12-16

Kontakt

21 62 44 52

Georg Jagunov: Embryo Core – Excavating a Coded Future (Hierarchy of Concealment II)
25 jun 202119 sep 2021

Del

'Georg Jagunov: Embryo Core - Excavating a Coded Future (Hierarchy of Concealment II)'

Facebook