Frirum
9 jun 20204 okt 2020

Albuerum og hjerterum

Følelsen af frihed, den kender de fleste på disse breddegrader, men er friheden på lånt tid? Hele verdens befolkning oplever lige nu konsekvenserne af en global pandemi på egen krop. Det er vi fælles om. Vi har alle mærket den livsvigtige betydning af socialt samvær og fysisk aktivitet, frisk luft og vind i håret. Frirum er både albuerum og hjerterum.

Karolin Schwab: My floating Home. Pressefoto.

Sommerens udendørsudstilling Frirum handler om bevægelsesfrihed og fællesskab i en tid, hvor frihed såvel som personligt frirum forhandles politisk og diskuteres i ethvert privat hjem. Frirum sætter fokus på åbne og lukkede rum, grænser og frihed. ARKENs skulpturpark strækker sig som et mentalt og kropsligt frirum rundt på Kunstens Ø. Fra Thilo Franks asymmetriske spirallabyrint til Lea Guldditte Hestelunds kropslignende stålskulpturer vil 17 værker fra ARKENs samling danne rammen om sommerens udstilling.

Årets to hovedværker My Floating Home og The Cloud’s Song er skabt specifikt til udstillingen af den tyske kunstner Karolin Schwab, der udstiller for første gang på ARKEN. Gennem sin kunst søger Schwab at udfolde de følelser og spørgsmål, der opstår i mødet mellem det indre og det ydre landskab: mellem menneske og natur.

Bevægelsesfrihed og fodfæste

Nærvær, medmenneskelighed og sociale relationer danner fundamentet for værkerne i skulpturparken. Det er tematikker der går igen i de to nye værker af Karolin Schwab. Værkerne indgår i en dialog med landskabet og naturelementerne, hvor både himmel og hav på poetisk vis reflekteres i, og fuldender, skulpturerne. Landskabet er udgangspunktet for Schwab, hvis praksis læner sig op ad en længere tradition indenfor kunstgenren Land Art.

Kender du følelsen af at miste fodfæstet? Af hvor svært det kan være at føle sig rigtig hjemme? Eller af at gulvet aldrig helt står stille? At alting sejler. En let, rød stålramme danner formen på det flygtige hus, der til sommer vil tage plads i lagunen, der løber rundt om ARKEN. Strømmene i lagunen danner et omskifteligt fundament for huset, der med sin skrøbelige stålramme er overladt til havets gang. Måske undrer du dig over det tomme hus – hvad laver det her, midt i Strandparkens lagune? Det er let at relatere til følelsen af at forlade sit hjem, at bevæge sig videre i livet eller at føle sig på gyngende grund. Den høje kulturelle diversitet i Ishøj, hvor flere end 100 forskellige etniciteter har bosat sig, skaber en aktuel genklang i det flydende hjem.

Værkerne indbyder til nye perspektiver på os selv, hinanden og ikke mindst vores omgivelser.

ARKEN Museum for Moderne Kunst

Skovvej 100
2635 Ishøj

Tir-søn 10-17
Ons 10-21

Entré til udstillinger
Under 18 år: Gratis entré

Kontakt

+45 43540222

Frirum
9 jun 20204 okt 2020

Del

'Frirum'

Facebook