Fie Norsker: Rivers End
25 sep 202022 nov 2020

Anbefalet under Det skal du se! i uge 39.

Fie Norsker genopliver i sine fabulerende og sirligt malede billeder en svunden tids folketro og giver den et nutidigt og fascinerende visuelt ansigt.

Fie Norsker: Jomfruen og Ternen. Foto: Fie Norsker.

Udstillingen, der, som alle Fie Norskers soloudstillinger, har titlen Rivers End, rummer bl.a. en mindre serie nye akvareller, der tager udgangspunkt i en samling af gamle sagn og fortællinger fra Als.

I akvarellen Jomfruen og Ternen er Fie Norsker inspireret af fortællingen om mordet i Thorsmose . Ifølge sagnet forelsker en ridder fra Asserballe sig i en ærbar jomfru. Da ridderen på en aftenridetur møder jomfruen og dennes terne (tjenestepige) ved Thorsmose, erklærer han sin kærlighed – men bliver afvist. Det gør ridderen så rasende, at han straks drager sit sværd og resolut kløver hovedet på både jomfruen og ternen, da de forsøger at flygte fra ham.

Ridderen smider ligene af de to unge kvinder i mosens uindviede jord. Flere har berettet om, hvordan de har set to skikkelser svæve lydløst ned af bakken mod Thorsmose netop på det sted, hvor de to unge kvinder blev dræbt, og det er den del af historien, som Fie Norsker skildrer i sin akvarel.

Udstillingen Rivers End fylder to sale i stueplan i Det Hvide Palæ og rummer i alt 15 akvareller og fem keramiske objekter.

Kilde: Augustiana Kunstpark & Kunsthal.

Augustiana Kunsthal & Kunstpark

Palævej 10-14, 6440 Augustenborg

Tir-søn 12-16

Kontakt

21 62 44 52

Fie Norsker: Rivers End
25 sep 202022 nov 2020

Del

'Fie Norsker: Rivers End'

Facebook