Eske Kath: Vanishing Point
19 maj 20171 jul 2017

Foto: Eske Kath

Det er 10 år siden Eske Kath sidst udstillede hos Charlotte Fogh Gallery, hvor landskaber og huse blev opslugt i et inferno af eksploderende vulkaner og sydende jordskælv. Siden da har landskabet og forsvindingspunktet været et centralt omdrejningspunkt. Eske Kaths værker handler om vores skrøbelighed, behov for og tab af kontrol og om kontraster og paradokser i vores liv og livssituation. Om menneskets plads i naturen og vores modstand mod at se os selv som en del af den.

På udstillingen, Vanishing Point, træder naturkatastrofen i baggrunden til fordel for de metaforiske og psykologiske aspekter. Motiverne er i opløsning og består af figurative hentydninger, så de indfarvede lærreder står tilbage og er med til at danne motivernes baggrund, mellemgrund og forgrund. En spinkel horisontlinie, malet i lærredets komplimentærfarve, skærer igennem landskaberne og danner i sig selv en modsatrettet farvecirkel. Naturelementer deler de åbne landskaber med konkrete menneskeskabte felter eller marker. Organiske tegninger af røglignende strukturer opløser og sletter felterne, men efterlader naturen i deres hærgen.

Eske Kath (1975) afsluttede sin uddannelse på Det Kongelige Danske kunstakademi i 2003. Siden har han boet i New York og haft en række udstillinger på museer og anerkendte danske og amerikanske gallerier. Eske Kaths værker kan bl.a. ses på Aros, Arken, HEART og det prestigefyldte østrigske kunstmuseum Sammlung Essl. Eske Kath har desuden stået bag en række udsmykninger af bl.a. Frederik d. 8.s Palæ, Amalienborg, Landsretten i Kolding samt den danske kirke i Berlin.

Kilde: Charlotte Fogh

Charlotte Fogh Gallery

Åboulevarden 43C
8000 Århus C

Man-fre 11-17.30
Lør 11-15

Gratis entré

Kontakt

+45 29297105

Eske Kath: Vanishing Point
19 maj 20171 jul 2017

Del

'Eske Kath: Vanishing Point'

Facebook