Eske Kath: The Fundamental Uncertainty from Where I Sit
2 nov 20188 dec 2018

Anbefalet under Det skal du se! uge 44
I udstillingsrummet står havestole spredt rundt omkring mens to skulpturelle parasoller giver skygge for de store, næsten påtrængende, sole, der lyser fra malerierne på væggene.

Eske Kath: Fundamental Uncertainty (Night/Day), 2018

Under, over og gennem de strålende sole bugter landskaber sig. Men i Eske Kaths malerier opfører de sig ikke som vi er vant til, ikke som de landskaber vi kender – eller tror vi kender. I stedet antager de en løssluppen karakter når horisontlinjer vrides og vendes på hovedet. Når nat og dag spejles og fusionerer, mens himmel og jord opløser sig i hinanden og synes at være under konstant forandring.

Med udstillingen The Fundamental Uncertainty from Where I Sit undersøger Eske Kath den grundlæggende usikkerhed, der er et grundvilkår i vores tid, hvor menneskeskabt teknologi radikalt forandrer klima og landskaber såvel som vores basale forståelse af vores forhold til naturen og hvad det betyder at være menneske. Fusioneret med inspiration fra kvantefysikkens næsten ubegribelige konklusioner og implikationer opnår han en ny tilgang til landskabsmaleriet.

Over for det uforståelige og umådelige – klimaforandringer, masseuddøen, økologiske kriser og økosystemer i vild forvandling – er kunstens, og måske i særdeleshed maleriets, store styrke evnen til at rumme den svære abstraktion: Foran Eske Kaths malerier accepterer vi landskabernes abstraktion og det usikkerhedsprincip, der styrer dem. Når andre forklaringsmodeller, ikke slår til, er kunsten måske det bedst egnede til at forholde sig til det vi har allersværest ved at begribe.

The Fundamental Uncertainty from Where I Sit inviterer beskueren til at tage en stol, slå sig ned i skyggen af en parasol og tage sig god tid til at fundere over og betragte Eske Kaths på én gang foruroligende og indtagende landskaber.

Kilde: Galerie Mikael Andersen

Galerie Mikael Andersen

Bredgade 63
1260 København K

Tir–fre 12-18
Lør 11-15

Gratis entré

Kontakt

+45 33330512

Eske Kath: The Fundamental Uncertainty from Where I Sit
2 nov 20188 dec 2018

Del

'Eske Kath: The Fundamental Uncertainty from Where I Sit'

Facebook