Erik Steffensen: Et år / A Year
2 nov 201812 jan 2019

Galleri Bo Bjerggaard præsenterer udstillingen Et år / A Year med fotografier af den danske kunstner Erik Steffensen. Erik Steffensen arbejder malerisk med fotografiet, og med sin nye udstilling Et år viser han hvordan farvefotografiet i sin pigmenterede kvalitet kan står som impressionistiske øjebliksbilleder. I særdeleshed inspireret af Johan Thomas Lundbye, der blev født for 200 år siden, og som i guldalderen arbejdede med en tilsvarende lethed i landskabsmaleriet.

Erik Steffensen: Lukla Airport, Nepal, 2018

Det var før fotografiets fødsel. Som tegner var Lundbyes værk kalejdoskopisk i sit emnevalg: planter, dyr, huler og nisser var ligeværdige elementer i hans kunst. Han skrev sine indtryk i dagbogen Et Aar af mit Liv. At Erik Steffensen er bekendt med både kunsthistorien, metoden og naturens skønhed bliver tydeligt i den billedvandring udstillingen Et år består af.

Motiverne er optaget på rejser uden at være rejsefotografier, og hjemme i Danmark uden at være privatoptagelser. Der er motiver fra så fjerne egne som Patagonien, Japan, Himalaya og så nære som hans atelier på den nedlagte Flyvestation Værløse og fra hjemmet på det sydlige Stevns. Således udgør Et år en række billeder, der alle har egen fylde og rå æstetiske budskab.

Kilde: Galleri Bo Bjerggaard

Galleri Bo Bjerggaard

Flæsketorvet 85A
1711 København V

Tir-fre 13-18
Lør 11-16

Gratis entré

Kontakt

+45 3393 4221

Erik Steffensen: Et år / A Year
2 nov 201812 jan 2019

Del

'Erik Steffensen: Et år / A Year'

Facebook